Piknikes világításavatót tartott a vásárhelyi Rotary Club

3,7 millió forint, adományokból származó költséggel nyolc Led-es, napelemes ostorlámpát helyeztek el a vásárhelyi rotarysok az európai parki játszótéren, mint amilyen tavaly óta a Rotary sétányon is világít.

A csütörtök esti avatót a vásárhelyi Rotary Club tagjai szabadtéri piknikkel kötötték össze az európa parki – annak idején a Tiszta Szívvel Egyesület által létrehozott, majd a mostani önkormányzat által felújított – játszótéren, s megvárták, míg a világítótestek este 9 körül maguktól felkapcsolódtak, s fényárba borították a játékelemeket.

– A lámpaállítás az én ötletem volt, a felállításuk azonban a rotarysok nagyszerű csapatának köszönhető – árulta el Szilágyi Gábor, a Rotary Club tagja. Mivel öt évvel ezelőtt nem tudott részt venni az egyik játszótér rendbetételében, örökbe fogadta az Európa Park Korona és Csillag utcák közti szakaszát, melyet öt esztendeje ő maga tart rendben. Fűnyírás közben pattant ki a fejéből, hogy ki kellene világítani a játszóteret, hiszen télen olyan korán sötétedik, amikor a gyerekek még vidáman játszanának rajta. Nem csak a játszótér, hanem a mögötte lévő városvédő kőfal megvilágítását is elképzelte.

– Ha ebben a parkban ki tudunk alakítani olyan közösségi teret, ahová az emberek szívesen jönnek, leülnek és beszélgetnek, akkor ez mindenki életminőségét javítani fogja. A lámpákat úgy programozták, hogy 5 órán át teljes intenzitással világítanak, majd ezt követően derengő fényt adnak – tette hozzá azzal, hogy a költségekre már tizenöten át is utaltak különböző összegeket. Azt is hozzátette, hogy a parkban 8-10 padot is szeretnének telepíteni. Olyan padokat, amilyenek a Rotary sétányon is állnak. 

– Mivel ide nagyon sok szülő és gyermek jön, úgy gondoltuk teljesen idevaló, ha erre az alkalomra a gyerekeknek limonádét, az anyukáknak, apukáknak pedig fröccsöt hoznunk – árulta el a piknik ötletgazdája, Borsodi Gabriella a vásárhelyi Rotary Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az italokat mosolygós poharakban kapták meg a résztvevők.

– Nagyon örülök, hogy Vásárhelyen az önkéntesség és az adakozás kultúráját az egész város és ezen belül kiemelten is a Rotary Club képviseli. Nagyon hálások vagyunk nekik ezért az újabb adományért – mondta Márki-Zay Péter polgármester

Európa ParkRotary ClubVásárhely