Pihenőparkot alakítanak ki a Vertics József utcában

Új pihenőpark kialakítása kezdődött meg a Vertics József utcában Hódmezővásárhelyen. A hódtói lakosok 500 ezer forint támogatást nyertek a beruházásra egy OTP-s pályázaton, melyet a város is kiegészített további 1 millió forinttal. A rendelkezésre álló anyagi forrásból díszfák, dísznövények és új padok is kerülnek majd az eddig kihasználatlan területre.

Új pihenőpark kialakítása kezdődött meg a hódtói Vertics József utcában Hódmezővásárhelyen. A társasházakkal övezett zöldfelület évek óta kihasználatlan, a lakosok javaslatára pályázati forrásból és önkormányzati támogatással hamarosan megújulhat a terület.

Blaskovicsné Horváth Renáta a Vásárhelyi TV-nek elmondta, hogy Hódtó városrészben problémájuk, hogy az idős tulajdonosok nem tudnak hol együtt lenni, élvezni egymás társaságát és egy kicsit pihenni. Ebből jött az ötlet, hogy egy szép díszparkot alakítanának ki.

A lakóközösség egy OTP által meghirdetett pályázaton 500 ezer forintot nyert a parkosításra, melyet az önkormányzat további 1 millió forinttal egészített ki. A rendelkezésre álló anyagi forrásból 5 új padot helyeznek ki, fákat ültetnek és járdát hoznak létre.

Szabó János alpolgármester szerint ez az egyik legszimpatikusabb projekt számára, mivel kölcsönösen mozdul meg a város és a lakóközösség. Minden ilyet maximálisan támogatnak. A költségvetés egyébként 1,5 millió forint.

Az anyagi keretek szűkössége miatt a pályázó lakosok is részt vesznek majd a munkában, többek között a fák ültetését és a padok összeszerelését is magukra vállalták. A munkálatokat már megkezdték és szeretnék még idén befejezni.

Blaskovicsné Horváth RenátapihenőparkVertics József utca