Pihenőparkot adtak át Hódtóban

A Németh László Gimnázium előtt, a Vertics József utcában egy pihenőligetet alakítottak ki – ezt ünnepélyes keretek között hétfőn délelőtt át. Ez a terület eddig egy elhanyagolt rész volt, most kulturáltabb pihenést biztosít az ott élőknek.

A park kialakítása részben az OTP Banknak köszönhető, a pénzintézet fél millió forintot adott a pályázatuk segítségével. További másfél millió forintot Dr. Berényi Károly, Dr. Mester János és Gyutay Katalin képviselők adtak választókerületi alapjuk terhére.

Az átadón Fejes Péter képviselő hangsúlyozta: ez nem egy játszótér, hanem kimondottan pihenőpark, ahol elsősorban az itt lakó idősekre gondoltak.

Szabó János alpolgármester arról beszélt, ez egy jó példa, hogyan tud együttműködni a lakosság és az önkormányzat. Egy olyan sziget valósult meg, amely a betondzsungelben, a panelok között zöldfelületet ad és kellemes helyet biztosít – fűzte hozzá.

Az alpolgármester elárulta, már továbbgondolták a parkot a képviselők és az itt lakók, így jövőre további összekötő utakat építenek és pergolát helyeznek ki az árnyékolás miatt. Szabó János szerint a klímahatás még ekkora zöldterület növelésével is kordában tartható és a város vezetése ebbe az irányba szeretne elmenni. Ahol indokolatlanul sok a beton, azt feltörik és egy viselhetőbb, nem hőt sugárzó felületet hoznak létre – közölte.

Fejes PéterHódmezővásárhelyHódtópihenőparkSzabó János