Phralipe: Márki-Zay az egyetlen, aki valóban tesz értünk, a cigányokért, kampányidőszakon kívül is

Kampányzáró rendezvényt tartott a vásárhelyi Phralipe, akik öt képviselőjelöltet indítanak a kisebbségi önkormányzati választásokon. A rendezvényen az időjárás ellenére nagyon sokan vettek részt, a résztvevőket hagyományos cigány lecsóval kínálták.

Már a kezdést is kicsit tolni kellett, mert pénteken délután eleredt az eső. De alig rendezték be a Szabadság téri helyszínt, kezdődött a Kiszin László által szolgáltatott zene, illetve került az üstökbe a zsíron dinsztelt hagyma és paprika, Vásárhelyen rég nem látott zápor csapott le. A pillanatok alatt kikerült sátrak alá és a környékbeli lépcsőházakba húzódott mindenki az eső elől, de nem adták fel. Amíg az áramforrások biztonságosan működtek, zene mellett, utána pedig énekszó mellett rotyogott az egyre finomabb illatú, hagyományos cigány lecsó, két bográcsban is. Gondoltak azokra is, akik nem szeretik a csípőset.

Márki-Zay Péter is tiszteletét tette a rendezvényen, aki azt javasolta a résztvevőknek, hogy szavazzanak a becsületes, büntetlen előéletű jelöltekre, Ferkovics Menyhértre, Kiszin Lászlóra, Békésiné Kovács Nikolra, Gavodi Istvánra és Oláh Mihályra. Márki-Zay elmondta, hogy szeretné, ha Hódmezővásárhelyen nem lenne hátrány sem a bőrszín, sem a származás. Ezért dolgozott eddig is. Vásárhely az egyetlen település az országban, amely saját forrásból felzárkóztató programot indított hátrányos helyzetű családok számára, az egyetlen, aki a cigányságért kiemelkedően tevőket díjazza a Mátray Attila díjjal. A Phralipe jelöltjei közül ketten is megkapták már ezt a díjat, Ferkovics Menyhért és Gavodi István.

„Egy édesapa minden gyermekét egyformán szereti, de azt támogatja jobban, amelyik gyermekének erre nagyobb szüksége van. Mi így szeretnénk támogatni Önöket!” – hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

A polgármester kiemelte, nemrégiben fogadta el a közgyűlés, hogy a Petőfi utca 6. szám alatt Nemzetiségek Háza lesz, ami a legnagyobb vásárhelyi kisebbségnek is központja lesz. Azt, hogy Cigány Nemzetiségi Központot hozzanak létre, Ferkovics Menyhértnek köszönjék meg – tette hozzá Márki-Zay, aki azt is kihangsúlyozta, hogy a Phralipe csapata az, amelyik a cigányságot a legjobban fogja képviselni.

Ferkovics Menyhért elmondta, hogy a cigányokat kampányidőszakban mindig kiemelten kezelik, de Márki-Zay Péter az egyetlen, aki kampányidőszakon kívül is gondol rájuk. Ezért arra buzdította a résztvevőket, hogy szavazzanak a Phralipe jelöltjei melett Márki-Zay Péterre és csapatára.

A kampányzáró rendezvényen, – miután jól laktak az isteni lecsóval, – mindenki táncra perdült, még a polgármester is.

Békésiné Kovács NikolCigány Nemzetiségi ÖnkormányzatFerkovics Menyhértgavodi IstvánHódmezővásárhelyKiszin LászlóMárki-Zay Péternemzetiségi önkormányzatOláh MihályPhralipe