PETRA Modellprogram: 3-4, illetve 5-6 éves óvodások családjainak jelentkezését várják

A PETRA Modellprogram, a hódmezővásárhelyi önkormányzat tehetséggondozó és felzárkóztató programja két program kapcsán is várja egyrészt a Kicsi a Bors programelem keretében a 3-4, másrészt a Szemfüles programelem által az 5-6 éves óvodásokat nevelő családok jelentkezését várja!

Kicsi a bors néven 3-4 éves óvodások számára új korosztály előtt is megnyitja kapuit a hódmezővásárhelyi Önkormányzat tehetséggondozó és felzárkóztató programja.

A résztvevő gyermekek, illetve családok havi fejlesztő feladatokat és az ezekhez illeszkedő játékokat, módszertani útmutatást kapnak. A résztvevők számára havi rendszerességgel foglalkozásokat, workshopokat kínálnak, amelyben igényes és élményekben gazdag környezetben érezhetik jól magukat az apróságok és szüleik.

A jelentkezőkkel megbeszélik az otthoni teendőket, figyelembe véve a család lehetőségeit, igényeit. Az anyukáknak személyes, kiscsoportos konzultáción adják ki a következő időszak fejlesztési feladatait. A fejlesztési feladatgyűjtemény napi játékai könnyen beépíthetők a gyermek életébe, napi szinten 15-20 percet vesznek igénybe. Az elért eredményeket a szülőkkel együtt dokumentálják, hogy mindannyian büszkék lehessenek arra, hogy mennyi mindent sikerült véghez vinniük.

Egészséges életmód programok során a családok feltöltődhetnek, megismerkedhetnek új- és elérhető technológiákkal az egészségmegőrzés, a konyha, a háztartás, vagy a hobby területén.

Változatos készségfejlesztő foglalkozásokat ajánlanak Szemfüles programelem keretein belül 5-6 éves óvodásoknak és az őket nevelő családoknak, amelyben a tematika az iskolakészültségi állapothoz szükséges képességterületek aktivizálására épít. A gyerekek havonta több alkalommal izgalmas feladatsorokon, akadálypályákon és rejtvényes szituációkban próbálhatják ki magukat, kiscsoportokban dolgozva.

Sikerélményeket szerezhetnek a tájékozódás, a számolás és a logikai gondolkodás terén is. Az Idegen nyelvi orientációs foglalkozásokon szó szerint gyerekjáték az angol és a német, írják. Ezen a területen is építenek az élménypedagógiára. Játék, zene és sok-sok siker várja gyerekeket

A résztvevő családoknak rendszeresen otthoni fejlesztő feladatokat és eszközöket is adnak ki, módszertani útmutatással segítve tevékenységüket. A feladatok napi 10-15 perces időráfordítással elvégezhetőek. A Szemfüles csoportot azoknak javasolják, akik az óvodai nevelés mellett, otthon is szeretnék elősegíteni gyermekük természetes fejlődését és képességeik kibontakozását.

A PETRA Modellprogram módszertani háttere, rendezvényei és közérzetjavító szolgáltatásai hiánypótlóak és kiemelkedő népszerűségnek örvendenek.

Mindkét programelem esetében az egészséges életmód programok során a családok feltöltődhetnek, megismerkedhetnek új és elérhető technológiákkal az egészségmegőrzés, a konyha, a háztartás, vagy a hobby területén. A szolgáltatások és juttatások ingyenesek, azonban a család elköteleződésére alapoznak, így együttműködési megállapodáshoz kötöttek.

Egy családból egy gyermek részesülhet a programok támogatásaiból.

Érdeklődni lehet a +36(70) 371-8469-es telefonszámon.

idegen nyelvlogikaóvodásokPetra Modellprogram