Online petíciót indítottak makói szülők, hogy ne zárják be a Bartók iskolát

A szülői közösség tagjai az átszervezésről szóló döntést jogilag érvénytelennek tartják, szerintük eljárási törvénysértés történt, ezért azt megtámadják. Eddig 465-en csatlakoztak a tiltakozó kezdeményezéshez.

Nem csitulnak az indulatok Makón a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központban meghozott döntés miatt. Az állami fenntartó összevon két iskolát: megszünteti a Makói Általános Iskola Bartók székhelyintézményét, a diákok pedig a városközpont helyett a 2 kilométerre lévő, jelenleg még építés alatt álló Almási utcai épületben tanulhatnak szeptembertől. Az átszervezésről az utolsó tanítási héten szóltak a gyerekeknek az osztályfőnökök, viszont az érintett szülők korábban semmilyen konkrét, nekik címzett hivatalos, akár szóbeli, akar írásbeli tájékoztatást nem kaptak a fenntartótól.

Pár napja a szülői közösség online petíciót indított annak érdekében, hogy fennmaradjon a Bartók iskola. A tiltakozó dokumentumban azt írják, a szülői közösség tagjai az átszervezésről szóló döntést jogilag érvénytelennek tartják, mert döntéshozatal során eljárási törvénysértés történt, ezért azt megtámadják.

Ezen túlmenően azt kérik:

  • a következő tanévet is a Szegedi u. 4-6 alatti épületben kezdjék meg a tanulók,
  • a fenntartó tegyen eleget a vagyonkezelésből fakadó karbantartási kötelezettségének,
  • a Makói általános Iskola és Művészeti Iskola intézményátszervezését vegyék le a napirendről.

Eddig összesen 465 – Makóról 213 – támogató csatlakozott a tiltakozó kezdeményezéshez.

Hódmezővásárhelyi Tankerületi KözpontközoktatásMakópetíciótiltakozás