Pert vesztett a vásárhelyi kórház: több, mint három milliót kell fizetnie a HVSZ Zrt.-nek

Pert nyert másodfokon a HVSZ Zrt. a vásárhelyi kórházzal szemben. Az ítélet jogerős.

Alapos indok nélkül mondta fel az informatikai szerződést a vásárhelyi kórház, ezzel anyagi kárt okozott a HVSZ Zrt.-nek, áll a Polgármesteri Hivatal közleményében. A Szegedi Törvényszéken helyben hagyták az első fokon hozott, és az alperes kórház által fellebbezett ítéletet, ennek értelmében a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ köteles megfizetni 3.172.147 forintot, plusz annak késedelmi kamatát, valamint a perköltséget a vásárhelyi cég felé. 

Az ügy előzménye, hogy hódmezővásárhelyi önkormányzat, mint a kórház akkori fenntartója 2011-ben közbeszerzési eljárást indított a kórház informatikai szolgáltatásainak ellátása érdekében. A nyertes a HVSZ Zrt. volt, és a szerződés 2022. január 31-ig szólt. A feladat a számítástechnikai rendszer fenntartása, illetve hibaelhárítás, karbantartás, incidenskezelés volt.

Vásárhelyen munkaállomásonként 1850 forint/hó, míg a makói tagintézmény egészére 90 ezer forint/ hó általányban állapodtak meg a felek. A kórház 2019. november 22-én írásban jelezte, hogy egyoldalúan felmondja a szerződést. A HVSZ Zrt. ezt az eljárást vitatva, továbbra is eleget kívánt tenni a kötelezettségének, de az egészségügyi intézmény ezt lehetetlenné tette, a vállalkozói díjat sem fizette tovább.

Az ítélet jogerős.


hódmezővásárhelyi kórházHVSZ Zrtkórházper