Peren kívül egyezhet meg Márki-Zay Péter Tatár Zoltánnal

A Szegedi Törvényszéken kedden tartották annak a személyiségi jogi pernek a következő tárgyalását, amelyben Tatár Zoltán, a hódmezővásárhelyi önkormányzat volt jegyzője azért perelte be a polgármestert, mert azt állította, a jegyző a saját fiát alkalmazta a hivatalban. A bíróság előtt a felek ma kinyilvánították szándékukat, hogy peren kívül egyezzenek meg.

A Szegedi Törvényszéken kedden, a tárgyalóterem előtti folyosón Tatár Zoltán – csakúgy, mint Orbán Viktor néhány napja – a történtekre hivatkozva nem kívánt kezet fogni Márki-Zay Péterrel. A tárgyaláson azonban – amely még a perfelvételi szakaszban folyt – mind a felperes, mind az alperes Márki-Zay Péter kinyilvánította szándékát a peren kívüli megegyezésre. Így az eljárást szüneteltették, a feleknek pedig a mai naptól négy hónapjuk van rá, hogy megegyezzenek. Ha addig egyikük sem jelez, hogy folytatni szeretné a pert, az eljárás megszűnik.

– Tatár Zoltán volt jegyzőnek és Kis Andrea volt alpolgármesternek egy másik pere is folyamatban van velem szemben, de Tatár Zoltán külön egy másik pert is indított. Ebben azt nehezményezi, hogy azt mondtam, ő a saját fiát alkalmazta. Nyilvánvalóan a munkáltatói jogokat nem ő gyakorolta, de ha valaki utasításokat ad, ha valaki kijárja, hogy a saját fiát felvegyék a polgármesteri hivatalba, akkor szerintem ezt hétköznapi értelemben lehet úgy nevezni, hogy valaki a saját fiát alkalmazza – számolt be a per tárgyáról a Médiacentrumnak Márki-Zay Péter. Elmondta, Tatár Zoltán másik állítása az, hogy ő emiatt a kijelentése miatt nem kap állást, de véleménye szerint kizárt, hogy a megye, vagy az ország összes polgármesteri hivatala, hatósága, magáncége ez alapján ítélné meg Tatár Zoltánt.

Nem gondolom, hogy ez akár megközelítően akkora hatással lenne az elhelyezkedésére, mint az a gusztustalanság, amit a Facebook-oldalán folytat, vagy akár egy-egy közgyűlésen botrányosan művel. Ez sokkal nagyobb hatással lehet az ő elhelyezkedési esélyeire, mint az, hogy én a valóságnak megfelelően összefoglaltam egy tényállást

– hangsúlyozta a polgármester.

Márki-Zay Péter arra számít, hogy egy-két millió forintos nagyságrendű sérelemdíjat követelhet Tatár Zoltán, aki egyébként azt állítja, hat hónappal az önkormányzattól való távozása után még mindig nem tudott a szakmájának, végzettségének megfelelően elhelyezkedni.

Ha rajtam múlna, még mindig dolgozhatna a hivatalban, a saját cselekedetei miatt nem dolgozik már nálunk

– állítja a polgármester.

– Azt gondolom, hogy mind a két félnek érdeke ennek a jogvitának a rendezése – mondta el a Médiacentrumnak a Márki-Zay Pétert képviselő ügyvéd, Kecskés Ákos. – Nagy öröm számomra, hogy ezt a választások előtt néhány nappal sikerült is.

Ritka a mai világban, hogy ilyen felfokozott hangulatban tudnak a felek kulturáltan tárgyalni. Mindkét fél részéről megvan a szándék, hogy ezt békésen, ahogy illik, rendezzék egymás között.

– tette hozzá.

HódmezővásárhelyKecskés ÁkosKis AndreaMárki-Zay PéterSzegedi TörvényszékTatár ZoltánVásárhely