Pénzeszsákkal is futottak a Corvin-Kalmár iskola diákjai

Gondosan tervezett, összehangolt csapatmunkával valósította meg a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola és Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége a pénzügyi és gazdálkodási projekthetet. 

– Hiszünk abban, hogy az iskolának az életre kell felkészítenie, gyakorlatias és élményeket nyújtó módszerekkel, változatos programokkal – mondta Fehér Ágnes munkaközösség vezető, a programsorozat szervezője. A hét során a tanulók az elméleti és gyakorlati órákon egyaránt foglalkoztak a pénzt, illetve a pénzügyeket érintő témákkal, ehhez kapcsolódó feladatokat oldottak meg, pénzkiállítást szerveztek, pénzzel kapcsolatos dokumentumfilmeket dolgoztak fel. Olyanok is voltak, akik önálló pénztörténeti előadással készültek. 

A diákok ellátogattak a Tornyai Múzeum restaurátor műhelyébe, ahol Nagy Nándor főrestaurátor és Molnárné Balázs Zsuzsanna restaurátor mutatta be nekik, hogyan tisztítják meg az ásatásokon előkerült érméket. A múzeum látványtárában pedig pénztörténeti előadást hallgathattak Csányi Viktor régésztől.

A testnevelés órákon a futásé volt a főszerep – hol pénzeszsákkal váltóversenyben, hol az otthon-munkahely-bank háromszögében. Osztályfőnöki órákon a bankkártya típusaival ismerkedtek, földrajzon pedig a vállalati és állami pénzügyek, valamint a családi háztartások pénzgazdálkodása került szóba. 

A projekthét keretében angol szakos kollégánk még a zenét is segítségül hívta, hogy élményszerűvé tegye a diákok számára a témát: az ABBA híres slágere, a Money, money, money a szövegét fordították, egészítették ki – írta portálunknak küldött beszámolójában Kovács Ágnes. 

CorvinKalmárpénzprojekthétVásárhely