Péntektől indulhat igazán a strandszezon Mindszenten

Hétvégére lesz igazán fogadókész a mindszenti tiszai strand, addig kézi munkaerővel rendezik a feliszapolódott terepet. A vízminőséggel minden rendben, és már a szúnyogokat is irtották.

A júniusi árhullám jócskán átírta az idei tiszai strandszezont, és a júliusi apadás sem volt zavartalan: az esőzések miatt az elmúlt tíz napban ismét egy méteres vízszint emelkedést mértek a folyó alsó szakaszán.

Ugyanakkor megérkeztek a vízmintavétel eredményei, amik megfelelnek a minőségi előírásoknak – tudtuk meg Pataki Sándortól. A helyi tiszai strandot üzemeltető Mindszenti Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, a partrézsűn lerakódott iszap hétvégén ismét felázott, géppel nem tudnak biztonságosan rámenni, így szerdán és csütörtökön kézi munkaerővel igyekeznek a hordalékot eltüntetni a területről és fellazítani a fövenyt. A bójákat már kihelyezték, illetve a kisgyermekek fürdőzésére alkalmas partszakaszt is kijelölték a strandon, illetve hamarosan a napernyők is kikerülnek rendeltetési helyükre, így pénteken lesz igazán fogadókész a terület.

Értesüléseink szerint a hét elején a szúnyoggyérítés is folyt Mindszenten, illetve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfői tájékoztatása alapján csütörtökön légi irtás is lesz erre, a Tisza vonalában. A vérszívók inváziója egyébként olyannyira ellehetetlenítette az üdülőterület életét, hogy a partélen működő vendéglátóhely az elmúlt héten néhány napra kénytelen volt bezárni, de már ismét kinyitott, szombaton pedig sportnapot rendeznek a strandon.

MindszentstrandszúnyoggyérítésszúnyogirtásTiszavendéglátás