Pénteken rendezik a diplomaátadót a Mezőgazdasági Karon

A 65. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülést rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági kara pénteken délelőtt fél 10-től a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A kép illusztráció.

Beszédet mond Mikó Edit, az SZTE Mezőgazdasági Kar dékánja, Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármestere. A végzős hallgatók nevében Tari Ádám, mezőgazdasági mérnök, a jubileumi díszoklevelet átvettek nevében pedig Krajcsovics László István, nyugalmazott állatorvos mond köszöntőt.

Az ünnepségen Discipuli Pro Facultate elismerést, továbbá dolgozói és hallgatói Dékáni elismerő oklevél kitüntetéseket is átadnak.

Az SZTE Mezőgazdasági Kar 65. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülésén összesen 67 végzett hallgató kapja meg diplomáját, közülük 26-an kiváló minősítéssel. Legidősebb friss diplomás 52 éves. A végzett hallgatók közül 3-an külföldiek, ők Mongóliába, Malajziába, valamint a Dél-afrikai Köztársaságba viszik haza a megszerzett szaktudást.

Az ünnepségen a mezőgazdasági mérnöki alapképzési szakon (magyar és angol nyelven), a vadgazda mérnöki alapképzési szakon, a vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzési szakon, a precíziós agrárgazdálkodási szakirányú továbbképzési szakon, a vadgazdálkodási igazgatási szakirányú továbbképzési szakon, a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzési szakon, továbbá a növényvédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzési szakon végzett hallgatók vehetik át diplomájukat.

A 65. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülésen kapják meg Gyémánt diplomájukat a Kar jogelődjében 60 éve felsőfokú végzettséget szerzett alumni hallgatók is.

Bessenyei Ferenc Művelődési KözpontdiplomadiplomaátadóHódmezővásárhelymezőgazdasági karszte mezőgazdasági kartanácsülésünnepvásárhelyi hírek