Pedagógusok indítottak petíciót az iskolai szigorításokért – életbe lép-e ismét a tisztán online oktatás?

Petíciót indítottak pedagógusok, hogy rávegyék a kormányt a tavaszihoz hasonló szigorú járványügyi intézkedések bevezetésére. Meglátásuk szerint így lehet lassítani vagy esetleg megállítani a járvány terjedését.

A pedagógusok petíció aláírásával szeretnék elérni, hogy tegyen lépéseket a kormány, akadályozza meg a koronavírus terjedését az egyetemek, főiskolák, középiskolák és az általános iskolák felső tagozatainak ismételt bezárásával, írja az mfor.hu.

Meglátásuk szerint jól látható, hogy a szünet előtt egyre több iskolában és óvodában jelent meg a koronavírus, és szakértők szerint a szünet végével a gyerektömeg ismételt megjelenése az iskolák falai közé ugyanezt fogja eredményezni, semmivel nem lesz jobb a helyzet.

Növeli a pedagógusok bizonytalanságát, írják, hogy folyamatosan félnek a mindennapi munkájuk során, hiszen nincs egységes eljárási rend, ha valaki beteg lesz az iskolában. Véleményük szerint a kormány azért nem teszi nyilvánossá a listát, mert így nehezebb bizonyítani, hogy foglalkozási megbetegedésről van szó, tehát a 100 százalékos táppénz sem járhat a tanároknak.

iskolakoronavíruspedagógus