Pásztor Istvánnak mutatta meg a tram-traint Lázár János

A Vajdasági Magyar Szövetség elnökének a vasútvillamos előnyeit mutatta meg, és utalt arra Lázár, hogy hamarosan Szegedet és Szabadkát is ilyen jármű kötheti össze. Pásztor elmondta, alig várja, hogy biciklivel át lehessen jönni Szegedre kávézni.

Lázár János Pásztor Istvánnal együtt utazott a tram-trainen. Ennek kapcsán ezúttal is elmondta, a 100 km/h a cél, mint sebesség, elmondása szerint minden jármű be lett állítva, így ez hamarosan megvalósulhat.

Azt is elmondta, a Szeged-Szabadka vasútvonal felújítása hamarosan a magyar oldalon is fel fog pörögni, mert egyelőre a szerbiai oldalon a pálya felújítása már a végéhez közeledik, a magyar oldalon viszont még csak a régi sínek felszedésénél tartanak.

Lázár János elmondta, először a vasúti összeköttetés, azon belül is először a teher-, majd a személyszállítás fog helyreállni, és ezek után jön a villamos összeköttetés megteremtése, ami Lázár szavaival élve Pásztor István ötlete, kérése, javaslata volt.

Szóba került a kerékpáros szállítás lehetősége, mellyel kapcsolatban Pásztor István elmondta, az az álma, hogy Szabadkán fel lehessen egy tram-trainre tenni a biciklit, Szegeden egy kávézó falához lehessen támasztani, megkávézni, és utána visszaindulni Szabadkára.

Lázár JánosPásztor IstvánTram-train beruházás Hódmezővásárhely és Szeged között