Paralimpikon vendégeskedett az Eötvös sportnapján

A Magyar Parasport Napjához az idén az Eötvös iskola is csatlakozott. A tegnap rendezett sportnapján az összes sport ágazatos diák és a Szent István Általános iskola 6. évfolyamos sportosztálya vett részt.

A program délelőtt 10 órakor kezdődött a Balogh Imsi Sportcsarnokban Horváth János igazgató megnyitójával, majd Rescsik Csabával és edzőjével, Jákó Csabával Draskovits Diána, az Eötvös sportreferense beszélgetett. Rescsik Csaba a Cél-Tudat SE sportlövője, 2 éves korában egy szomorú baleset következtében mindkét lábát amputálták. A sportolást az önállósága érdekében kezdte az
ülőröplabdával, majd kajakozni kezdett, amiben szép sikereket ért el. A sportlövészettel egy falunapon ismerkedett meg. Ma már erre a sportágra fordítja figyelmét, amit nagy eredménnyel művel. Megszerezte a 2024-es párizsi olimpiára a paralimpiai kvótát, több junior világcsúcsot tart, dobogós helyezései vannak világversenyekről, mint pl. Európa bajnokságon elért 3. helyezés.

Rescsik Csaba paralimpikon és vendéglátói

A beszélgetés után mindenki kipróbálhatta a sportlövészetet egy lézerpuskával, illetve rendhagyó testnevelési és sportjátékokkal készültek a diákoknak három helyszínen is. Volt ülőröplabda, ülő ping-pong és akadálypálya is, melyen bekötött szemmel kellett végig menni.
A rendezvényen mindenki leckét kapott kitartásról, elszántságról, bátorságról Csabától és edzőjétől.


eötvös iskolaEötvös József TechnikumHódmezővásárhelyparalimpikonSzent István Általános Iskolavásárhelyi hírek