Parádézott az ifjú vásárhelyi kapus a vízilabda rangadón

77 százalékkal védett élete első OB I-es férfi vízilabda rangadóján Kovács Kristóf, a Szentes csapatának 17 éves vásárhelyi kapusa, akit már rendszeresen hívnak a korosztályos válogatottba.

„Kovácsot naggyá tettük…fejbe lőttük, vállba lőttük, oldalba lőttük, mellbe lőttük” – mondta a hazai klub közösségi oldalának videócsatornáján közvetített Eger – Szentes vízilabda bajnoki mérkőzés negyedik negyedében, 3-2 es egri vezetésnél a kommentátor.

A Hódmezővásárhelyen élő és tanuló 17 éves hálóőr 22 lövésből 17-et hárított a szerdai pólórangadón, amit végül a hevesiek nyertek meg 5-3-ra. A vereségtől függetlenül a Bethlen gimnázium diákja volt a mezőny legjobbja, akit az előzményekről is kérdeztünk.

– A kedd reggeli edzés előtt még minden ,,normális” volt. A tréning közben első számú kapusunk jelezte, egészségügyi problémák miatt nem tud tovább edzeni, ekkor mondták, hogy készüljek a holnapra, mert lehet, be kell ugranom. Akkor még nem gondoltam, hogy tényleg így lesz, de bennem volt, mi van, ha mégis szerephez jutok, ezért próbáltam fejben készülni, de nem izgultam miatta. Délután, mikor megtudtam, hogy Marci még mindig nem bevethető, elkezdtem izgulni, hisz ez volt azt első igazi OB I-es rangadóm. Sokat agyaltam a meccs lehetséges forgatókönyvéről, az ellenfélről. Rendkívül izgatott voltam a mérkőzés miatt, talán az egészséges drukknál több feszültség volt a fejemben, ami nem baj, mert szeretem, ha nyomás van rajtam. Ettől függetlenül igyekeztem a helyén kezelni a helyzetet, megnyugtatni magam és 100%-os formában lenni szerdára. Az izgatottság másnap még tovább nőtt, amikor elindultunk és bebizonyosodott, hogy én fogok védeni – nyilatkozta lapunknak Kovács Kristóf.

– Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen szintű csapat ellen ilyen jó százalékos hatékonysággal fogok védeni. Ebben a csapattársaim rengeteget segítettek, rengeteg blokkunk volt, nagyon sokszor olyan jól összezárt a védelem, hogy az ellenfél kiszorított helyzetből lőtt a kapunkra, emiatt olykor megkönnyítették a dolgomat. Mivel nyerni mentünk, jó formát kellett hozzak, hogy győzelemre segítsem a csapatot. Szerettem volna felhívni magamra a figyelmet ezen a meccsen, azt azonban álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen jól fog sikerülni, de úgy gondolom, hogy a kevés kapott gól az egész védelem érdeme – tette hozzá.

Kristófnak – aki a sportág alapjait a HVSC-nél sajátította el – ma a fővárosban lett volna jelenése a 2003-as korosztály válogatott edzésén, de a közös gyakorlást a napokban elhalasztották a fokozódó járványhelyzetre tekintettel.

– Sajnálom, mert úgy érzem, jó erőben vagyok, jó lett volna megmutatni a jó formám. Ugyanakkor ilyen helyzetben érthető. Remélem, amint a járványügyi helyzet úgy engedi, lesz összetartás. Fura, hogy ,,üres” lesz ez a hétvége. Úgy tudom, hogy a 2003-as korosztálynak idén nem lesz világesemény, a junior válogatottnak viszont lesz világbajnoksága. Remélem, majd a juniorok között is lesz alkalmam szerepelni, dolgozom tovább a céljaimért!

HVSCSzentesválogatottvízilabda