Pályázat: Wass Albert munkásságát szeretnék meseillusztrációval népszerűsíteni

Wass Albert műveinek szélesebb körű megismertetése céljából az erdélyi író munkásságát népszerűsítő vásárhelyi irodalompártoló egyesült idén is arra buzdítja a fiatalokat, hogy ragadjanak színes ceruzát, vagy mártsák festékbe ecsetjüket és örökítsék meg kedvenc olvasmány élményeiket. Az illusztrációs pályázatra bármilyen technikai megoldás megengedett, a képzeletnek csak a február végi határidő szab határt.

Tavak és erdők könyve, Kard és kasza vagy A funtinelli boszorkány- csak néhány Wass Albert művei közül, amelyek inspirációs forrásként szolgálhatnak az íróról elnevezett irodalompártoló egyesület által idén is meghirdetett meseillusztrációs pályázaton.

A Wass Albert Irodalompártoló Egyesület célja a pályázattal, hogy Wass Albert munkásságát minél szélesebb körben megőrizzék és a képzőművészeti alkotásokkal minél jobban visszaadják, még jobban kifejezhessék mondanivalóját, nyilatkozta a Vásárhelyi TV-nek Benkő László, az Egyesület elnöke.

Wass Albert minden korosztály számára tartogat érdekes olvasnivalót, vallja az Benkő, ezért szerinte az óvodások, és az alsó tagozatos diákok a meséiből, míg a nagyobb gyerekek a mondáiból vagy novelláiból válogathatnak. De a szervezők azt sem tartják kizártnak, hogy az író fontos üzeneteit közvetítő regényei és versei a felnőtteket is alkotásra késztetik.

A pályázat résztvevői tetszőleges technikai megoldásokat alkalmazhatnak, sőt ötvözhetik is azokat. A Wass Albert Irodalompártoló Egyesület elsősorban elektronikusan várja az alkotásokat az email címükre (wassalbertkor.hmv@gmail.com), de személyes átadásra is van mód a könyvtárban, február 28-ig.

irodalomkultúraPályázatWass AlbertWass Albert Irodalompártoló Egyesület