Ötvenöt elsős ismerkedett az iskolai élettel

Nagy sikert aratott a gyerekek körében a kertvárosi katolikus iskola kétnapos, iskolanyitogató napja. A leendő elsősök nem csak az iskolát és a tanító néniket ismerték meg, de leendő osztálytársaikat is.

Buzgón színezték a leendő elsősök azokat a feladatlapokat, melyeken annyi állat, növény vagy tárgy kontúrjait kellett kitölteni a színes ceruzával, ahány pöttyöt a sor elejére nyomtattak. A számolás senki számára sem jelentett problémát, ahogy a ceruza ügyes használata sem. Színezés közben a gyerekek beszélgettek is, s ha valaki valamivel elakadt, a tanító nénik segítettek is átjutni az akadályon.

– Rajzoltunk, feladatlapokat töltöttünk ki, játszottunk az udvaron. Nagyon jó volt, nagyon várom a sulit – mondta a kertvárosi óvodából elballagott Papp-Kovács Ákos, aki azt is hozzátette, hogy fekete leopárdos iskolatáskát kapott, s már alig várja, hogy azzal mehessen a suliba.

Ákos alig várja, hogy megkezdődjön a tanítás

Lőkös Lili azt mondta, hogy nagyon jó az iskolában, s leginkább a színezés tetszett neki. Szabó-Bónus Tekla Helgának is a színezés tetszett. Ő, valamint Tóth Eszter is egy óvodából érkeztek, s egy osztályba is járnak majd. Ráadásul ketten egy padba is ülnek majd szeptember 1-től.

– Több tíz éve hagyomány már nálunk, hogy a tanév kezdete előtt az elsősöknek megnyitják egy kicsit az iskola kapuit.  – árulta el Török Ágnes Andrea. A Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola alsós munkaközössége vezetője hozzátette: – Az iskolanyitó tábor célja, hogy a gyerekek megtanulják a szabályokat, megismerkedjenek az iskolával, a tanító nénikkel és egymással. Mindezzel egy kicsit könnyítünk az óvoda-iskola közti átmeneten.

Török Ágnes Andrea segített a faladatlap kiszínezésénél

A gyerekek az iskolanyitogatón különféle játékos foglalkozásokon vettek részt: dalokat, verseket, mondókákat tanultak meg. De kaptak néhány iskola előkészítő feladatlapot is.

A három leendő első osztály 55 kisdiákja sokszor mind együtt volt, de azért az is előfordult, hogy osztályonként elkülönültek a reggel 8 és délután 4 közt zajlott iskola előkészítő táborban. Ilyenkor a tanító nénijük segítségével a leendő tantermükben ismerkedtek meg az iskolai szabályokkal.

A Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolára nem jellemző a gyermekhiány, hiszen nemcsak három első osztályt indítanak szeptembertől, de az alsó tagozat mind a négy évfolyamában is három-három osztály van.

Az iskola előkészítőt egyébként nem csak a szülők, de a gyerekek is nagyon várták.  – A gyerekek az első nap után nagyon nagy kedvvel jöttek vissza az iskolába, a szülők szerin ugyanis nagyon jól érezték itt magukat – tette hozzá Török Ágnes Andrea.

elsősökiskolaiskolanyitogató