Ötvennégyen vehették át a városi sportdíjakat

194 jelölés érkezett, végül 54 díjat adtak át ma délután a város legkiválóbb jó tanulóinak, jó sportolóinak, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is.

– Azok a fiatalok, akik kiérdemelték ezeket a díjakat, büszkék lehetnek rá, ahogy a szüleik és nagyszüleik és rokonaik is – hangsúlyozta köszöntőjében Márki-Zay Péter polgármester. Azt kívánta, hogy az elismerést átvevő fiatalok okozzanak további büszkeséget családjuknak, szüleiknek és Hódmezővásárhely városának is. Sánta Dániel, a Szegedi VE csapatkapitánya, az ünnepség díszvendége azt mondta: – Ti vagytok a jó és követendő példa arra, hogy a tanulás és a sport megfér egymás mellett, s mindkettő nagyon nagy alázatot és odaadást igényel. Legyenek ezek a díjak pozitív visszacsatolásai eddigi munkátoknak és egy jó motiváció az elkövetkező megmérettetésekhez.

Az alsó tagozatos leány kategóriában Jó tanuló, jó sportoló díjban részesült: Czuczi Eszter a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület versenyzője, (Szent István Általános Iskola), Kovács Panka, a HÓD-FITNESS SE. versenyzője, (Szent István Általános Iskola), Kun Zselyke, a Komplex Táncakadémia Egyesület sportolója (Németh László Gimnázium és Általános Iskola), Olasz Panni, a Szent István Általános Iskola diákja, a Hód-Úszó SE versenyzője, Sebők Sára, a Hwarang-Do Sportegyesület versenyzője, a Szegedi Nemzetközi Általános Iskola diákja, Véber Adél, az All U need Dance Studio Sportegyesület versenyzője, a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája tanulója.

Az alsó tagozatos fiú kategóriában Jó tanuló jó sportoló díjat vehetett át des Fontaine Alexander Douglas, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület sportolója (Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola), Dóda Levente, ITF Taekwon-do Hódmezővásárhely (Bibeo Sportegyesület) sportolója, a Szent István Általános Iskola tanulója, Hangyási Csongor Botond, a Hód Judo SE. versenyzője, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola diákja, valamint Kohán Benjámin, a NICS-HSÚVC úszója, (Szent István Általános Iskola), Kovács Ákos, a Hód Úszó SE sportolója, (Szent István Általános Iskola) éa Szabó Ákos, a Hódmezővásárhelyi Futball Club sportolója (Szent István Általános Iskola).

A felső tagozatos lányok kategóriájában Hangyási Zengő Eszter, a Hód Judo Se versenyzője (Németh László Gimnázium és Általános Iskola), Mérai Janka, a NICS-HSÚVC sportolója (Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája), Solymosi Dóra, a Tailor Dance SE. sportolója (Szent István Általános Iskola). Sós Gréta, a Csomorkány Sport Egyesület versenyzője (Németh László Gimnázium és Általános Iskola), Szél Szabina Mira, a Hód-Úszó SE. versenyzője (Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolája), Tóbiás Nelli, az All U Need Dance Studio sportolója (Varga Tamás Általános Iskola) vehette át.

A felső tagozatos fiúk kategóriájában az elismerést Molnár Csongor, a Csomorkány SE és a Hódmezővásárhelyi Polgári Lövészegylet versenyzője (Németh László Gimnázium és Általános Iskola), Nagy Olivér Szabolcs, a NICS-HSÚVC sportolója (Szent István Általános Iskola), Szabó Marcell Attila, a NICS-HSÚVC sportolója, (Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola), Török Zoltán, a Hód Judo SE versenyzője (Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium), Vad Roland Tibor, a Maróczy Géza Sport Egyesület csapatának tagja (Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola), Versegi Attila, a Hódmezővásárhelyi Rádió Klub sportolója. (Németh László Gimnázium és Általános Iskola) kapta.

A középiskolás lányok kategóriájában: Cseh Kata, a Hódmezővásárhelyi Box Klub versenyzője (Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Technikum), Hangyási Boróka Anna, a Hód Judo SE versenyzője (Németh László Gimnázium és Általános Iskola), Pálvölgyi Zita, a Hód-Fitness SE versenyzője, (Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium), Szőke Zita, a NICS-HSÚVC versenyzője (Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Technikum), Veszelovszki Eszter, a Hód Úszó SE versenyzője ( Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium) és WolfEszter, a Budapesti Honvéd SE versenyzője, (Németh László Gimnázium Általános Iskola) vehette át.

A középiskolás fiú kategória díjazottjai:  Barna Márton, a Máté Taekwondo és Hapkido és Hapkido Sportegyesület versenyzője. (Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium), Búzás Richárd Zsolt, a Hódmezővásárhelyi Futball Club csapatának játékosa (Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum), Kis Noel, a Hód-Úszó Se versenyzője (Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum), Túri Alex, a Szatymazi  JUDO SE versenyzője (Alföldi ASzC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola), Lengyel Levente az ITF Taekwon-do Hódmezővásárhely (Bibeo Sportegyesület) versenyzője (Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium) valamint Pásztor Levente, a Hwarangd-Do Sportegyesület versenyzője (Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola).

„Az év sportolója” kategóriában az Év női sportolója díjat vehette át: Bere Katalin Viktória,  a Hód Triatlon és Öttusa SE versenyzője, ( Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Kémia Doktori Iskolája),  László Alexa, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület versenyzője ( Budapesti Gazdasági Egyetem, Külkereskedelmi Kar), Ugrai Panna, a Hód -Úszó SE versenyzője, (Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum),

Az Év férfi sportolója elismerést vehette át: Gál Olivér, a Hód-Úszó SE. versenyzője,Lengyel Tamás, a Hwarang-Do Sportegyesület versenyzője és Rauch Róbert, a Hód-Úszó Sportegyesület versenyzője.

Az Év női szenior sportolója díjat kapta: Gregus Brigitta, a Hód-Triatlon és Öttusa SE versenyzője, valamint Nagy Enikő, a NICS-HSÚVC sportolója.

Az Év férfi szenior sportolója díjat vehette át Okos Ákos,a Hód-Triatlon és Öttusa SE sportolója kapta.

Az Év utánpótlás korú leány sportolók díját Papp Jázmin, a Csomorkány Sport Egyesület versenyzője (Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium), Szabó Réka, a Hwarang-Do Sportegyesület sportolója és Tóbiás Eszter, a Hód- Fitness SE versenyzője (Szent István Általános Iskola) kapták.

Az Év utánpótlás korú fiú sportolója díjat Horváth Ákos, a Hód-Úszó SE versenyzője (Németh László Gimnázium és Általános Iskola), Koncz Botond, a Hwarang-Do SE sportolója és Tószegi Ferenc, a Boxing Gym Vásárhely SE. sportolója (Szent István Általános Iskola) vehette át.

A 2022-es Év női csapata a Hód-Triatlon és Öttusa SE vegyes váltója (Sallai Ágnes – hátúszás, Gregus Brigitta – mellúszás, Bere Katalin Viktória – pillangó, Wéber Vanda – gyorsúszás) lett.

A 2022-es Év férfi csapata címet a NICS-HSÚVC utánpótlás csapata érdemelte ki. A csapat tagjai: Szabó Marcell Attila, Földesi Balázs, Oláh Ádám, Nagy Olivér.

A 2022-es Év testnevelője címet Kőhegyi Ferenc testnevelés-technika szakos tanárnak ítélte oda a közgyűlés.

 A 2022-es Év edzője címet a Boxing Gym Vásárhely SE edzője Tóth Zsolt vehette át.

díjjó sportolójó tanulóVásárhely