Ötven kiló dohánnyal menekült a földúton – videóval

Mezőgazdasági mellékutakon próbált elmenekülni az a férfi, akit 50 kilogramm fogyasztási dohánnyal kaptak el a NAV munkatársai.

A pénzügyőrök a Szabolcs-Szatmár Vármegyei dohányföldeknél járőröztek, amikor egy autóra lettek figyelmesek. A sofőr, amint észlelte őket, azonnal letért az útról és elmenekült. Alig nyolcszáz méter után végül mégis megállt. Munkatársaink az autó átvizsgálásakor, az első és hátsó ülések között, plédekkel letakart, nagyméretű fekete zsákban 50 kilogramm fogyasztási dohányt találtak. A középkorú férfi azt mondta, hogy a dohányt egy ismeretlen embertől vette.

Az pénzügyőrök a több mint hatmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták, és jövedéki törvénysértés, és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. Az elkövető több millió forintos bírságra is számíthat.

Dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. Dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak.

dohányférfiföldútfüstölnivalómenekülőNAVpénzügyőrök