Ötven elsőssel indította a tanévet a Liszt

Az ötödikesek adtak ajándékot az elsősöknek a Szent István templomban ma reggel rendezett tanévnyitón. Az idén minden eddiginél több, összesen ötven elsős kezdi meg a tanulmányait a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolájában.

Ma reggel 8 órakor a Szent István Templomban rendezte tanévnyitó ünnepségét a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája.

Az ötödikesektől kaptak ajándékot az elsősök

Köszöntőjében Magyar Andrea igazgató hangsúlyozta, ebben a tanévben is folytatni szeretnék a musicalek megvalósítását. Két éve a film felé fordultak, mely el is készült. A Titkos kert legfontosabb üzenete, hogy a gyermeki lelket befolyásolja a környezete, de a szeretetteljes légkörben elmúlik minden rossz. Hinnünk kell abban, hogy a világot mi formáljuk. Szeptemberben, októberben több vetítést is terveznek a város iskolásainak. Az idén pedig olyan mesekönyv kiadását tervezik, mely a hit, a szeretet, a barátság összetartó erejéről szóló meséit a diákjaik írják, s azok illusztrálják majd. Ez a mesekönyv országos kiadónál jelenik meg, várhatóan az év végén – mondta, majd külön köszöntötte az elsősöket: – Kívánom, hogy érezzétek, olyan intézménybe kerültetek, mely nagy szeretettel fogad benneteket. Bízzatok magatokban és legyetek büszkék, hogy Lisztesek lehettek – mondta.

Magyar Andrea igazgató azt mondta az elsősöknek: Bízzatok magatokban és legyetek büszkék, hogy Lisztesek lehettek
Magyar Andrea igazgató azt mondta az elsősöknek: Bízzatok magatokban és legyetek büszkék, hogy Lisztesek lehettek

Antal Imre plébános a gyerekekhez szólva arról beszélt, hogy az életben sok minden nem rajtunk múlik, de sok dolog igen. – Az igazán fontos dolgok, hogy hogyan álltok szüleitekhez, diáktársaitokhoz, tanáraitokhoz, csak rajtatok múlik. Kapcsolódni kell egymáshoz, s ehhez meg kell találnunk a kapcsolódási jelszavakat, ahogy az internethez is kellenek kódok és jelszavak. Milyen jó lenne, ha gyerek, szülő és tanár is megtalálná ezeket, megosztanák egymással – mondta. – Egy okos dolgot magunkkal vihetünk: az okos fejünket, s ezt mindig, mindenkor vigyük magunkkal. Ha mindenki megteszi ezt, jövőre még okosabban jövünk ide – így kívánt a plébános szép és boldog tanévet mindenkinek.

Antal Imre plébános szép és boldog tanévet kívánt mindenkinek
Antal Imre plébános szép és boldog tanévet kívánt mindenkinek

Mázás Orsolya Marianna nővér, igazgatóhelyettes köszöntőjében azt mondta: – Szeretnénk, ha a saját képességeink ugyanúgy kibontakozzanak, ahogy az olimpia versenyzői, vagy a kötéltáncosoké kibontakozott. A mi hétköznapi életünkben is van kihívás, amit le kell küzdeni. A belső egyensúlyt is keresnünk kell – hívta fel a figyelmet, s a gyerekekhez szólva hozzátette: – Mi és a szülők is ott állunk mellettetek.

További képeink a Facebook oldalunkon!

Antal Imredomonkos névérek liszt ferenc ének-zenei általános iskolájaévnyitóHódmezővásárhelyLiszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolaliszt iskolaMagyar Andreatanévnyitóvásárhelyi hírek