Ötven belvárosi kistestű kutyának szeretnének futtatót

Kincses Márta ezzel kapcsolatos levelét olvasták fel Fejes Péter és Mester János tegnap esti lakossági fórumán, melyen szó volt a járdán önfeledten kerékpározókról, a belvárosi parkolás nehézségeiről, a rossz járdákról és arról is, hogy a két képviselő választóköreteiben milyen fejlesztések zajlottak.

– Nincs ráhatásunk a rezsire, a nyugdíjakra, de arra van, hogy éljünk a városban – nyitotta meg a lakossági fórumot Fejes Péter képviselő a Hódtói Sport- és Szabadidőközpontban megjelent érdeklődők előtt.

A résztevőket Márki-Zay Péter polgármester tájékoztatta az energiaárak emelkedése miatti önkormányzati helyzetről, illetve a város takarékossági lépéseiről. Mint mondta, mind a 3200 önkormányzat csődbe fog menni, ha a kormány nem kompenzálja számukra az energetikai többletkiadásokat. És van a kormánynak miből, hiszen 135 milliárd plusz adóbevétele van az infláció miatt megemelkedett árak után, illetve a megdrágult áram- és gázárak haszna is az állami Magyar Villamosipari Műveknél keletkezik.

Elmondta, hogy a nehézségek ellenére is megszervezik a város a gyermekkarácsonyt a rendkívüli gyermekvédelmi támogatásban részesülő 600 gyermek számára, akik tavaly fejenként 4 ezer forintos támogatást kaptak, most azt tervezik, hogy ezt 10 ezerre emelik fel.

Fejes Péter képviselő és Mester János is felsorolta a választókörzetük fejlesztései. Fejes Péter például azt, hogy járdát építettek a 3 milliós képviselői alapja egy részének felhasználásával a Tesco mögött a „semmiből a semmibe”, melyet azonban a Susán felől érkezők annyira használnak, hogy oda már ezt megelőzően csapást jártak ki. Felújították az Éva utcai játszóteret, mely csúszdáját valaki korábban olajjal kente be, s alá üvegdarabokat rakott. De többek közt a Vertics József utca végét is rendbe tették, dísztéglákkal burkolva ki, s díszpadokat telepítve. És a könyvtár Tóalj utcai részén parkolót is készült, de azt alig-alig használja valaki.

Mester János választókörzetében van a nemrég megújult Bakay-kút, a Szent Antal utca, ezek a belváros legjelentősebb idei fejlesztései.

A hozzászólások közt olvasta fel egy érdeklődő Kincses Márta ebtulajdonos levelét, aki ötven, a belvárosban élő kistestű kutya számára kért volna egy kutyafuttatót, s mit leírta, ki is szemelték erre az Árpád utcai gyermek focipálya melletti füves területet. Ezt a helyszínt azonban sem a képviselők nem tartották szerencsésnek, sem a többi résztevő, sem Márki-Zay Péter, a környező házak közelsége miatt.

Elhangzott, hogy a város az Interspar és a Bethlen (a volt Somogyi) utca közti zöldterületen szeretné ezt megvalósítani.

A fórum résztvevői egyébként jelezték, az Oldalkosár utca az óvoda-bölcsőde oldalán lévő járdaszakasz hibáit (itt jövőre nekikezdenek a felújításnak), a belvárosi parkolási nehézségeket , panaszkodtak a Sarokház és az Emlékpont közt, illetve a Spar mögötti lépcsőn át az Oldalkosár utca felé vezető a járdán haladó kerékpárosokra és robogósokra is.

Fórumkönyvtérkutyafuttatóparkoló