Ötödik lett a vébén a vásárhelyi katona

Az ötödik helyen végzett Bartyik Zoltán őrnagy, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi katonája a novemberben megrendezett IKMF kettlebell világbajnokságon Belgiumban – számolt be róla a honvédség oldala.

Bartyik elmondta, 2013-ban a laktanyában ismerkedett meg a kettlebell sportággal, Amit űz és oktat, az a „girja kettlebell”. A gyakorlatok között szerepel guggolás, nyomás, lengetés, lökés, szakítás és ezek variációja.

A világbajnokságon a hódmezővásárhelyi katona az öt különböző gyakorlatból álló pentathlon open/veterán kategóriában indult, ahol ötödik helyen zárta a versenyt. Az első gyakorlat a felrántás, a második a felrántás és nyomás kombinációja, a harmadik a lökés, a negyedik a félszakítás, az ötödik az előlökéses nyomás volt. Zoltánnak az előre eltervezett súlyokon betegség miatt változatnia kellett.

– fogalmazott a honvedelem.hu-nak.

A Magyar Honvédség nagyon támogatja a sportolókat, van lehetőség edzeni a laktanyában is. Amikor Zoltán éppen otthon van, akkor a feleségével közösen üzemeltett teremben edz és tart csoportos órákat. Negyedik missziójából, a KFOR-ból szeptemberben tért haza Zoltán, ahol szintén voltak kettlebellek is. Jövőre is lesz több országos bajnokság, de a fő verseny a júniusi, székesfehérvári világbajnokság lesz.

BelgiumMagyar HonvédségMH 5. Bocskai István Lövészdandárvilágbajnokság