Otlokán Mihály: nem csak a nagy, de kisebb fejlesztéseknek is örülünk

A tarjáni gyerekek és szüleik egy teljesen felújított játszótérnek, az Európa Parkba járók pedig egy új csúszdának örülnek tavaly óta. Otlokán Mihály körzetében az olvasókör épülete is részben megújult, de az arra közlekedők biztonsága is javult.

– Tavaly a körzetemben a legnagyobb fejlesztést a Szél utcai játszótér 5,6 millió forintból való felújítása jelentette – mondja Otlokán Mihály, Tarján és a Kertváros egy részéből álló 9. számú egyéni választókerület képviselője. Hozzátette, azért volt szükség ennek a felújítására, mert a város egyik legrosszabb állapotú játszótere volt már. – Hellyel közzel életveszélyesek voltak az elemei, de cserélni kellett a focipálya labdafogója elemeit is. És újra kellett húzni a játszótér közvetlen szomszédságában lévő árok/kanális melletti kerítést is.

Gyerekek a Szél utcai játszótéren a tavalyi avatón.

A képviselő a tavalyi 3 milliós képviselői alapja jelentős részét erre költötte el, de jutott belőle a Sutu, azaz a Tarjáni Olvasókör épületére is, ahonnét ellopták az ereszcsatorna egy részét, ezért a falra folyt az esővíz.

A szintén a választókerülethez tartozó Európa Park játszótere is gyarapodott az előző esztendőben, mégpedig egy csúszdával, melyet régóta kértek a kisgyerekes szülők. De pótolták a játszótéri homokozó homokját is, mert a régi már megkövesedett, és néhány játszótéri elem itt is megújult a város jóvoltából.

Lakossági kérésre raktak a közlekedést könnyítő tükröket az Árok utca mindkét végére. – Ezt már a 2019-es kampányban is megígértem, s nagyon nagy szükség is volt rá – mondta.

Otlokán Mihály az idén szeretné elérni, hogy megjavítsák Kodály Zoltán utcai járda azon hosszabb, mintegy húszméteres szakaszát, melyet eső után tengervízként áraszt el a csapadék. Azt mondta, a Csillag utca kőfal alatti folytatásán ugyan csak egy picit mozdultak el a járda betonapjai, de ezek miatt kerekesszékkel, és/vagy babakocsival kín-keserves itt a közlekedés. Ezen minél hamarabb változtatni szeretne.

– Nemrégiben tartottunk egy főpróbát, amikor megvilágítottuk a kőfal egy darabját az Európa Parknál, s szeretném, ha ez a kivilágítás állandóvá válna – árulta el a képviselő, aki telefonon, messengeren és személyesen is elérhető. A lakók által jelzett problémák miatt ki is megy a helyszínre. Azt tapasztalta, hogy a kapcsolattartás ez utóbbi módja vált be a legjobban.

Otlokán Mihály elmondta, hogy amikor 2019-ben képviselő lett, a Tarján peremén álló házakból már kihaltak az idősek, majd ezeket az ingatlanokat családos fiatalok vásárolták meg, s újították fel. Azaz ez a környék megfiatalodott.

A következő helyhatósági választásokig hátralévő, körülbelül egy esztendőben szeretné még, ha a Sutu – tavaly részben megújult – épülete nyílászáróit is kicserélnék, s modernizálnák az épület elavult fűtését.

csúszdaEurópa ParkJátszótérKertvárosOtlokán MihálysutuSzél utcaTarjánválasztókörzetVásárhely