Öten haltak meg, a szállodáknak két év kell a felzárkózáshoz

3556 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 467 főre emelkedett az elhunytak száma. Akár két év is lehet, mire a szállodák visszakerülnek a 2019-es szintre.

1412-en már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 62%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti.  

Napok óta nincs újabb fertőzött Csongrád megyében, a regisztrált betegek száma 114.

Akár két év is lehet, mire a szállodák visszakerülnek a 2019-es szintre – véli a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. – A vidék tekintetében azt gondoljuk, hogy a Szép-kártya hatása, és az, hogy kevesebben mennek külföldre nyaralni, akár olyan pozitív eredményt is hozhat, hogy nagymértékben enyhíti az elmúlt hónapok veszteségeit – mondta az Flesch Tamás. Hozzátette, a vendéglátásban nagyon nagy mértékű elbocsátás volt a járvány kitörése óta, a szállodaiparban azonban ennél kisebb volt a leépítés. Úgy látja, nagyjából 60-70 százalékban sikerült megtartani a kollégákat a legtöbb helyen, akikkel ki lehet újra nyitni, és sokan vannak, akiket nem tudtak tartani, de most visszamehetnek dolgozni.

– Én abban bízom, hogy munkaerő szempontjából ezt meg tudja oldani a szakma, és újból az a kedves és szakképzett munkaerő fogadja majd a vendégeket, mint előtte – fogalmazott Flesch Tamás, aki szavai szerint becslésekre sem vállalkozna az elmúlt két hónap kieséseivel, veszteségeivel kapcsolatban.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)szállodaTurizmus