Öt szegedi, egy makói és egy szentesi iskolában lesz iskolaőr

Hódmezővásárhelyi iskola nincsen azok között az intézmények közt, ahol szeptembertől iskolaőr fog dolgozni, a megyéből azonban több érintett iskola is akad.

Mint arról beszámoltunk, 491 helyszínen kezdik meg ősszel munkájukat az iskolaőrök, a teljes lista alapján több Csongrád-Csanád megyei intézmény is érintett a programban, amelynek a kormányzati szándék szerint az erőszak megelőzése a célja, és az államtitkár szavai szerint ahol kérték az iskolák, ott lesznek ilyen munkatársak.

Hódmezővásárhelyi érintett iskola nincsen, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz tartozó két intézmény azonban ott van a listán, a makói Návay Lajos Szakgimnázium és a szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium. A két városból más iskolák nem vesznek részt.

Szegedről viszont már öt intézmény kért ilyen fajta felügyeletet: négy szakgimnázium és egy általános és szakképző iskola. Így a Déri Miksa, a Gábor Dénes, a Krúdy és a Vedres, valamint a József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskola folyosóin is lesznek bilinccsel, gázspray-vel és gumibottal is felszerelt rendőrök. Némileg az előítéleteket igazolja, hogy a listában keresve 24 „sima” gimnáziumot és 156 szakgimnáziumot találhatunk.

gimnáziumiskolaiskolaőrszakgimnázium