Öt évig vásárhelyi cég működtetheti a mindszenti Bárkát a Tiszán, ahol 16 nap múlva indul a strandszezon

Három hónapra félmillió forint bérleti díjat kell fizetnie a Bárka régi-új üzemeltetőjének – tavaly havonta kellett 390 ezret.

Ezen a héten megkezdik a partrendezési munkákat a mindszenti tiszai szabadstrandon – írta hivatalos közösségi oldalán a helyi önkormányzat. Azt is bejelentették, hogy a múlt heti rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntés született arról, hogy az idei hivatalos strandszezon 2023. június 10. napjától 2023. szeptember 10. napjáig tart.

Ugyancsak közhírré tették, hogy a népszerű Bárka teraszt az előző három szezonban már üzemeltető Evoluciomarketing Rendezvényszervező és Szolgáltató Kft. működteti tovább. A vásárhelyi székhelyű cég volt az egyetlen ajánlkozó a nyílt pályázati eljárásra, amelyben 3+2 évre kerestek bérlőt a büfé és rendezvényterasz működtetésére. Szezononként – vagyis három hónapra – nettó félmillió forintot kér a bérleményért a város. Megírtuk korábban, hogy a régi-új bérlő maga kezdeményezte a korábbi egyezség felmondását, mert a rendkívüli módon megemelkedett rezsiköltségek miatt nem tudta vállalni a havi nettó 390 ezer forintos bérleti díj megfizetését.

A Hydroinfo előrejelzése szerint május végéig nem várható érdemi apadás a Tiszán Mindszentnél, ahol jelenleg 219 centiméteren áll a vízmérce.

MindszentTisza