A szakavatott zsűri 21 párlatot szagolt, szemlélt és kóstolt meg korábban, majd pontozta is azokat, s összesítette a végeredményt. A 12 díjat a szombati Ízök Fesztiválján osztották ki. A képen az egyik első helyezett.
Nem volt könnyű a dolga a szombati Butellás Pálinkamustra zsűrijének a beküldött párlatok bírálatánál, hiszen nem csak a pálinkák színét, beltartalmát és ízét kellett minősíteniük, de az itókák harmóniáját is. A döntő szempontok közé tartozott, hogy a párlat megőrizte-e annak a gyümölcsnek az ízeit, illatát melyből készült.
A zsűri tagjai egyesével pontozták a párlatokat, majd a pontokat összesítve született meg a döntésük.
A Butellás Pálinkamustra végeredménye:
Első helyezettek:
Ágoston János – kieffer körte
Ágoston János – barack
Bíró Zoltán és Láda István – irsai olivér
Dudás Ferenc – bodza
Dudás Ferenc – barack
Második helyezettek:
Dudás Ferenc – szilva
Németné Paksi Mária – barack (2017)
Németné Paksi Mária – barack (2024)
Harmadik helyezettek:
Szabó Zoltán – meggy
Dudás Ferenc – birs
Dudás Ferenc – meggy
Különdíj:
Lukács Lajos – alma-füge.