Öt aranyat és egy ezüstöt nyert az országos bajnokságon a vásárhelyi tanárnő

Vásárhely adott otthont szombaton az áprilisról elhalasztott 9. Fedett Pályás Szenior Úszó Országos Bajnokságnak. Az eredeti rendező lemondta a versenyt. A hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda az előző hetekben rendezett gyermek és elitversenyek tapasztalatait elemezve egy napba sűrítve, rövidített programmal viszont elvállalta a sportrendezvény lebonyolítását, amely a jövő év májusában, Budapesten rendezendő Masters Úszó Európa Bajnokságra való felkészülés állomása is volt.

A megmérettetésre 42 egyesület több mint 200 sportolója jött el. A klubok pontversenyében a Szentesi Delfin ESC végzett az élen, második a Hód-Triatlon csapata lett.

A viadal egyik legeredményesebb úszója a NICS-HSÚVC versenyzője, Nagy Enikő volt, aki öt aranyat és egy ezüstérmet nyert. – Összességében elégedett vagyok az időeredményeimmel. Másokhoz hasonlóan ebben a vírushelyzetben én sem tudtam úgy felkészülni, ahogy szerettem volna. Hat versenyszámban indultam, egyben második lettem, s emiatt kicsit szomorú voltam. Az időeredményem se lett jó. Ezt annak tudom be, hogy pörgették a versenyt, a vírus miatt sem volt idén annyi induló, pihenőm így alig volt a számok között. Viszont úsztam egy új egyéni csúcsot is – nyilatkozta lapunknak a vásárhelyi tanárnő, aki korosztályában 50 méter mellen országos csúcstartó.  

– Korábban Bán Sándor volt az edzőm, most Farkas András. Hetente általában 4-5 alkalommal járok edzésre, mellette hetente kétszer aerobik oktatóként dolgozom, és futni is szoktam – avatott be a felkészülésébe Nagy Enikő. – A jövő évi szenior Eb-re bizakodva tekintek, szeretnék elindulni rajta. 2017-ben a budapesti szenior vb-n 8. lettem 200 méter mellen. Az óriási élmény volt – tette hozzá.

NICS-HSÚVCúszásúszóverseny