Összegyűjti az iparkamara, ki gyárt a megyében védőeszközöket

Eddig egy hódmezővásárhelyi cég szerepel a listán.

„Számtalan megkeresés érkezett azzal kapcsolatban, hogy hol érhetők el a munkavégzéshez szükséges maszkok, védőeszközök, védőruhák, ezért a gazdasági önkormányzat úgy döntött, hogy nyilvános adatbázis kialakításával igyekszik segíteni a vállalkozások munkáját” – olvasható a Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Mint írják: a kamaránál több olyan vállalkozó is jelentkezett, aki például mosható textilmaszkok gyártására állította át termelő kapacitásait. A továbbra is működő üzemekben és vállalkozásokban azonban óriási a szükség a koronavírus-járvány miatt a maszkok mellett a fertőtlenítőszerekre, védőszemüvegekre és védőruházatra is.

A megyei cégek ellátását ezért a kamara egy új weboldal létrehozásával segíti, ahová alig fél nap alatt több mint 10 vállakozás jelentkezett és lista folyamatosan bővül, várják további cégek jelentkezését az oldalon. A weboldal itt érhető el. A 17 céget és egyéni vállalkozót számláló listán eddig egy hódmezővásárhelyi cég, az R+R Ruházat Kft. szerepel, amely a leírás szerint mosható textilmaszkokat gyárt.

Csongrád Megyei Kereskedelmi- és IparkamaraKoronavírus-világjárvány (COVID-19)maszkvédőeszköz