Összefoglaló a hivataltól: január

A Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata oldalon minden évben megjelenik egy összefoglaló az év legfontosabb történéseiről.

Januárról azt írják, hogy már nem is emlékszünk lassan rá, de ’22 a koronavírus bűvöletében kezdődött, oltási tervekkel és operatív stábértekezletekkel. Persze a kezdeti pánik már a múlté volt, de például maszkot még kötelező volt viselni.

Elkezdődött a Szent Antal utca felújítása, ami nagy viharokat kavart. Sokan nem értettek egyet azzal, hogy a város egy hőszigetet megszűntet, zöldíti és szebbé teszi a belvárosi utcát.

A kőfalat is elkezdték felújítani a Szőnyi utca és a Dr. Imre József utca közötti szakaszon.

50 darab, tokkal és védőfóliával ellátott iPadet, fejhallgatót és egy projektort kaptak az Egyesített Óvodák, 10 320 000 ft értékben. A tabletek beszerzését az önkormányzat saját forrásból oldotta meg és ezek segítségével az MTA-SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport egyéni fejlesztési terveket tud létrehozni, illetve iskolaérettséget mér a vásárhelyi ovisok körében.

Arról kellett szavaznia rendkívüli ülésen a vásárhelyi testületnek, hogy Márki-Zay Péter méltó-e polgármesteri tisztségére. Cseri Tamás képviselő kifogásolta, hogy a polgármester a Havasi per kapcsán saját gondolatait is megküldte a helyreigazítás mellé a megyei napilapnak, amit végül a lap nem hozott le. Igaz, hogy az erről szóló dokumentumot a végrehajtó elfogadta és lezárta az ügyet, Cseri képviselő mégis kifogásolt. Tette ezt annak ellenére, hogy ő és képviselőtársa, Benkő Zsolt, mikor a várossal szemben veszítettek egy perben és helyreigazítást kellett közölniük a Promenád24 portálon, miszerint a város nem volt adósságban és Márki-Zay Péter vezetése során soha nem fordult elő, hogy a város nem tudta volna kifizetni a vállalkozókat, akikkel dolgozik – a szokásos pár soros helyreigazítás helyett, egy kétoldalas, saját álláspontjukat magyarázó szöveget hoztak le, ami 15 napig volt fent az említett portálon. A zárt ülésen a testület határozata alapján Márki-Zay Péter igenis méltó polgármesterségére, úgy, ahogyan a város lakosainak jelentős többsége 2019 őszén megszavazta ezt.

2022gyorshírjanuárösszefoglaló