Orvoskamara: nincs több titok

A Magyar Orvosi Kamara meg szeretné mutatni, mi a valós helyzet a kórházakban, egyrészt valós küzdelmük bemutatásával is megbecsülve az ott dolgozókat, de a közvéleménynek és az illetékeseknek is tudniuk kell a problémákról – számolt be 444.hu, amely arról ír, az érdekvédelmi szervezet új felület hoz létre honlapján.

A kamara már ki is küldte az első felhívást, amit hamarosan továbbiak követnek.

Egy jól működő rendszerben igyekeznek a hibákat kijavítani, hogy azok ne forduljanak elő többet – fogalmazott a portálnak Svéd Tamás, a szervezet titkára.

„Ideális esetben alulról jelentik, hogy problémát észlelnek, fentről jön a visszajelzés, hogy megkapták a jelzést, majd egy újabb arról, mit tettek a hiba kijavítása érdekében, végül ismét egy a működés szintjéről, hogy a probléma megfelelően megoldódott-e. Ehelyett jelenleg a folyamat nagyon gyakran az első lépcső után megáll, a kamara például jelzéseket, javaslatokat készít és küld, akár a járványügyi védekezés, akár az új egészségügyi jogviszonyt szabályozó törvény kapcsán, de sokszor arról sem érkezik visszajelzés, hogy sikerült-e megtalálni a megfelelő célszemélyt, aki intézkedni tudna.”

A napokon belül felálló rendszerben az orvosok akár nevük publikus vállalása nélkül is küldhetnek beszámolókat.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)Magyar Orvosi Kamara