Őrült roham a vásárhelyi autószervizekben: mindenki egyszerre cseréltetné a nyári gumit télire

Soha nem látott rohamban cseréltetik le Hódmezővásárhelyen az autótulajdonosok, a nyári gumit télire. A csere 7 fok alatt ajánlott, ez a hőmérséklet a reggeli órákban már tapasztalható. Biztonsági okokból mindenképpen célszerű a váltás, de nem mindegy milyen típust választunk.

A napokban tapasztalható reggeli fagyok is arra figyelmeztetik az autótulajdonosokat, hogy itt az ideje lecserélni a nyári gumikat a télire. Az egyik vásárhelyi gumiszervíz tulajdonosa azt mondta, hogy idén szinte megrohamozták szervízüket az emberek az időszerű gumicsere miatt. A nyári gumi télen nem biztonságos, sokkal könnyebben megcsúszik az úton. A téli guminak jobb a tapadása, és a barázdáltsága , de ezekből is érdemes a jobb minőségűt választani, azokat amik már bizonyítottak az utakon.

„A téli gumi lágyabb, lamellázottabb, jobban viselkedik a havas, jeges úton. Általában 7 fok alatt cserélik, ez lehet, hogy éjszaka 5 fok, nappal 15 fok, ettől ne ijedjünk meg. Amikor lehűl az idő, az aszfalt is hideg.”

-tájékoztatott Kálmán Lajos, egyéni vállalkozó.

Ezért 7 fok alatt érdemes lecserélni a nyári szettet a téli évszaknak és a zordabb időjárásnak  megfelelő téli gumira. A biztonságosabb téli gumi anyagában teljesen más, mint a nyári , több benne a kaucsuk, ezáltal rövidebb a fékút. El lehet azonban veszni a téligumik kínálatában, sokszor nem könnyű eldönteni mi a legjobb az autónknak.

„Ez nagyon nagyon változó, ezerféle márka, lehet most már olyat kapni, ami kimondhatatlan nevű, kínai is van, de én javaslom az embereknek, hogy olyat vegyenek, aminek van neve a piacon, az elismert megbízható márkákat, ezeket a gumikat válasszák.”

-teszi hozzá.

A minőséget persze meg kell fizetni, de egy szett téligumit 5 évig tudunk használni a hideg hónapokban-mondják a szakemeberek.  Van, akinek kifejezetten ajánlják a négy évszakos gumit, főként azoknak, akik csak városon belül közlekednek.

autószervizgumiHódmezővásárhelyKálmán Lajosnyáritéli