Országosan Mártély kapta a legkisebb önkormányzati támogatást, a háromszor akkora Lakitelek a 417-szeresét

Az országban Mártély önkormányzata kapta a legkevesebb rendkívüli támogatást a Belügyminisztériumtól. Megyénkből még két településnek ítéltek meg forrást: Székkutas 14-szer, Nagylak 33-szor annyit kapott.

Október 13-án hozott döntést arról Pintér Sándor belügyminiszter és Varga Mihály pénzügyminiszter, egyes településeknek mekkora összegű rendkívüli önkormányzati támogatást nyújtson a kormányzat. 133 önkormányzat 1 milliárd 166 millió forinton osztozott. Csongrád-Csanád megyéből három községnek ítéltek pluszforrást.

A legkisebb összegű támogatást, – nem tévedés – 278 ezer forintot Mártély önkormányzata kapta. Az 1300 lelkes Tisza-parti falunál csak néhány száz fővel nagyobb népességű Székkutas ennek a tételnek a tizennégyszeresét, 4 millió forintot kapott. Megyénkből a legjobban a pár száz lakosú Nagylak járt, a határ menti községnek 9,3 millió forintot ítéltek meg.

A dél-alföldi régióban városok is részesültek rendkívüli támogatásban: Gyula például 14, Tótkomlós 9 milliós forráshoz jutott. A 133 nyertes település közül a Bács-Kiskun megyei – négyezres lélekszámú – Lakitelekkel volt legbőkezűbb a kormány, a nagyközségi önkormányzat számára a mártélyi összeg 417-szeresét, 116 millió forintot ítéltek meg a tárcavezetők.

BelügyminisztériumMártélyNagylakÖnkormányzatPintér SándorSzékkutastámogatásVarga Mihály