Országos sikere lett a Klímanócskák Bálint gazda előtt tisztelgő programjának

Akkora az érdeklődés a vásárhelyi Klímanócskák felhívására, hogy meg kellett hosszabbítani a jelentkezési határidőt.

– Nemcsak óvodák, hanem iskolák, családok is jelezték, csatlakoznának a felhívásunkhoz. Tényleg nem is gondoltam volna, hogy ekkora országos visszhangja lesz a kezdeményezésnek – ezt lapunk érdeklődésére mondta Bozókiné Szabó Ildikó, a hódmezővásárhelyi Szabadság téri óvoda Klímanócskák programjának megálmodója.

A közelmúltban elhunyt Bálint György, népszerű nevén Bálint gazda emléke előtt tisztelegve, az óvoda hitvallásához illő akciót kezdeményeztek. Arra biztattak mindenkit: ápolják együtt a köztiszteletben álló kertészmérnök emlékét úgy, hogy fát, bokrot, gyógynövényt, vagy bármilyen egyéb növényt ültetnek. A lehetőségek szinte végtelenek, Szabadság téri óvodások például a madárbarát kertjüket újították meg. A lényeg, részletezte az óvónő, hogy ne tájidegen, invazív fajt válasszanak az önkéntesek. A felhívást eredetileg egyhetesre tervezték, de akkora az érdeklődés, hogy meghosszabbították a hónap végéig, mondta a program vezetője.

– Július 30-ig várjuk a fotókat a Facebook oldalunkra, vagy a szabadsagterovi@heo.hu címre. Felvettem a kapcsolatot Bálint György özvegyével, még várom a visszajelzését. Ha a családnak is megfelel, valamilyen ünnepélyes aktussal szeretnénk lezárni a nagy sikert aratott akciót – mondta Bozókiné Szabó Ildikó.

Gyuri bàcsi emlèkère! ❤❤! Àpoljuk az ôrôksègèt!KEDVES óvodapedagógusok iskolàk intèzmènyek családok támogatók Zöld…

Közzétette: Klímanócskák – 2020. június 25., csütörtök

A vásárhelyi Klímanócskák nemcsak hazánkban, de már nemzetközi szinten is ismertek. A gyerekek nagyon lelkesen vesznek részt a mostani kezdeményezésben is, a saját életkoruknak megfelelően megértik Bálint gazda munkásságát, tette hozzá a környezetvédelmi program kidolgozója.

KlímanócskákóvodaóvodásSzabadság téri óvoda