Origo: Őrizetbe vették Joób Márton szegedi szocialista képviselőt

Több százmilliós ÁFA-csalás gyanújával őrizetbe vette a NAV Joób Márton szegedi MSZP-s önkormányzati képviselőt – írja „megbízható forrásokra” hivatkozva a kormányközeli Origo. A lap szerint a folyamatban lévő ügyben ügyben az adóhatóság egyelőre nem nyilatkozhat.

Az ügyben a szegedi önkormányzat egy közleményt juttatott el a Szeged.hu-hoz, amelyben azt írják: „Megdöbbenve értesültünk Joób Márton ügyéről, amiről semmilyen ismeretünk nem volt, és amelynek semmi köze nincs képviselői munkájához. Reméljük, hogy a vállalkozói tevékenységével kapcsolatos hír nem igaz, és tisztázza magát a vádak alól.

A 24.hu felidézi, hogy Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke 2019 októberében számlavásárlással hozta összefüggésbe az MSZP és a Párbeszéd listáján a város közgyűlésébe bekerülő politikust, aki akkor a Szegedma ezzel kapcsolatos kérdéseire nem válaszolt.

A 24.hu utánanézett: az Opten cégadatai szerint Joób három cégben tulajdonos, kettőben a feleségével együtt. Hogy melyik érintett az ügyben, arról az Origo cikke nem ír. Joób egyébként a kormányközeli médiában is szokott szerepelni azzal, hogy 11 gyereke van, bár ilyenkor sokszor nem említik, hogy egyébként szocialista képviselő is.

Joób MártonNAVÖnkormányzatSzeged