Óriási siker volt a rendőrség nyílt napja

Még a rendőrautóba is beülhettek a vásárhelyi iskolások a Rendőrkapitányság pénteki nyílt napján. Emellett ujjlenyomatot vettek tőlük a nyomozók, felpróbálhatták a golyóálló mellényeket és még a fegyverekről is tanulhattak. A programok kapcsán Mándoki Anna rendőrfőhadnagy elmondta: a rendezvénnyel közelebb szeretnék hozni hivatásukat a fiatalokhoz, hogy ha bajba kerülnek merjenek segítséget kérni tőlük.

Csaknem 800 iskolás fiatal tekinthetett be pénteken a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkájába, többek között a legmodernebb felszereléseikkel ismerkedhettek meg.

Mándoki Anna rendőrfőhadnagy a Vásárhelyi TV-nek elmondta, a rendőrség napja, az április 24-e, Szent György napja. Ezért szervezték mostanra ezt az eseményt, amely sajnos két évig nem volt megtartható a járvány miatt. Azonban most lehetőségük nyílt rá és nagyon nagy volt az érdeklődés. A szerepe maga az, hogy közelebb hozzák a gyerekeket a munkájukhoz, emberibb legyen a rendőr számukra, merjenek segítséget kérni.

A rendőrség épületében is különleges programok várták a gyerekeket, például a gyanúsítottakhoz hasonlóan ujjlenyomatot vettek tőlük a kapitányság nyomozói.

Ez a nyílt nap lehetőséget ad nekik arra, hogy a rendőri munkába betekintést nyerjenek., nyilatkozta a Vásárhelyi TV-nek Molnárné Megyeri Anikó, a Varga Tamás Általános Iskola pedagógusa, aki a gyerekekkel részt vett ujjlenyomat készítésen és megtudhatták, milyen technikákat alkalmaznak a nyomozók arra, hogy egy bűnözőt elkapjanak.

Ezen kívül alkoholos befolyásoltságot szimuláló szemüveget is kipróbálhattak a látogatók, amit viselve a legegyszerűbb feladatokkal is meggyűlt a fiatalok baja.

A rendőrség napján még egy használatban lévő, szolgálati autóba is beülhettek a gyerekek, beleképzelhették magukat az egyenruhások és a bűnözők helyzetébe is.

A gyerekek természetesen nagyon élvezték ezt a napot, és hogy kipróbálhatták ezeket a lehetőségeket. A szervezők abban bíznak, hogy a nyílt nappal sikerült elérniük legfontosabb céljaikat.

Dr. Mándoki AnnaHódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságnyílt naprendőrség