Óriási bérszakadék Magyarországon – Felcsút a legszegényebb

Letaglózó adatokat gyűjtött ki a Pénzcentrum gazdasági oldal a magyarországi bérviszonyokról: ezek szerint brutális bérszakadék tátong a magyar társadalomban.

A legszegényebb településeken hozzávetőlegesen 15-ször kisebb az egy lakosra jutó nettó belföldi jövedelem, mint a leggazdagabb településeken – állapítja meg az oldal.

Az adatok szerint az európai uniós szegénységi kritérium alapján a magyar lakosság 70 százaléka szegénységi szint alatt él, és további 18-20 százaléka pedig az ennél súlyosabb nyomorsági szint alatt van.

A béradatokat és jövedelmi viszonyokat részletesen elemző cikk tízes listán felsorolja Magyarország legszegényebb településeit is.

A lista első helyén pedig találják ki, melyik település áll! Eláruljuk: Felcsút.

Itt ugyanis az egy lakosra jutó nettó belföldi jövedelem: 173 055,50 Ft/év, vagyis 144 212 Ft/hónap.

Még érdekesebb, hogy ugyanez az adat – a TeIR adatsora – Felcsút esetében 2020-ra vonatkozóan még 1 043 825,4 forintot mutatott.

„A komolyabb visszaeséssel, illetve az esetleges adathibával kapcsolatban kerestük a rendszert, a területfejlesztési miniszter megbízásából üzemeltető Lechner Nonprofit Kft-t, cikkünk megjelenéséig azonban nem kaptunk erre magyarázatot.” – jegyzi meg a penzcentrum.hu oldal.

béradatokFelcsútjövedelmi viszonyokszegénység