Óriás plázzsal nyit szombaton a mártélyi szabadstrand

Az utolsó simításokat végezték ma a mártélyi strand plázsán, illetve a strandröplabdapálya homokján, nem véletlen, hiszen szombaton nyitnak. Nyitvatartási időben minden nap vízimentő vigyázza a fürdőzők biztonságát.

Nem bízzák a véletlenre a mártélyi strand szombati nyitóját a vendéglátóhelyek sem, erősen készülnek a szezonra – tapasztaltuk ma délelőtt a helyszínen, ahogy azt is, hogy a város az idén a tavalyinál is hosszabb plázst, azaz homokos partszakaszt készített – a vízen bolyákkal kijelölt fürdőhely előtti parton. A vastag homokon az utolsó simításokat még éppen kézi erővel végezték, de megújult a közkedvelt strandröplabdapálya homokja is.

– Holnap reggel nyit a mártélyi strand, igazodva a tanév befejezéséhez. Igaz, eredetileg most egy héttel korábban akartuk, de a múlt heti időjárás és a vízhőmérséklet nem indokolta – árulta el Katona Antal, a HVSZ/HMSZ Zrt. vezérigazgatója. – Már nagyon kellemes a hőmérséklete és a vizsgálati eredmények szerint kiváló a vízminőség – mondta.

A mártélyi strand, amelyen a gyerekeknek pancsolót jelöltek ki, illetve a felnőttek számára is bolyákkal jelölték ki a biztonságos vízfelületet, a tervek szerint augusztus utolsó napjáig, azaz a nyári szünet végéig működni fog. Délelőtt 9 és este 7-8 óra között.

Ma már voltak vendégek, de holnap kezdődik hivatalos szezon

A HVSZ-HMSZ munkatársai folyamatosan szedik a sulyom szúrós termését, igaz ebből egyre kevesebb van.

A vízen többen is SUP-oztak és a mólóról tizenéves lányok ugrottak be a vízbe, hogy megmártózzanak a habokban. De akadt, aki kifeküdt a napra, azaz inkább az árnyékba.

– Nagy itt a nyugalom és nagyon jó a homokozója – mondta a feleségével és a hét és fél éves unokájával máris itt pihenő, makói Bíró Ferenc. Aki elmondta, hogy Mártély a makói maros-parti strandhoz és a vele egy helyen lévő kalandparkhoz képest csendesebb.

– Nyugodtan lehet csónakázni a Holt-Tiszán és nem viszi el sem a csónakot, sem a vízbe merészkedők talpa alól a homokot, ahogy azt a jóval veszélyesebb Maros teszi. Szépek Mártélyon a hattyúk, és most valamiért szúnyogokkal sem találkoztunk – tette hozzá.

Katona AntalMakóMártélystrandsulyomvízimentő