Öregszik a Csongrád-Csanád megyei tűzoltóállomány

366-ból csupán 28 lánglovag 30 év alatti megyénkben.

Csupán egy táblázat árulkodik arról a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022. évi tevékenységéről készült beszámolóban, mennyire elöregedőben van a megyénkben szolgálatot teljesítő tűzoltóállomány. A szervezet tavalyi munkájának mérlege április 14-én kerül a megyei önkormányzat közgyűlése elé.

A szöveges részben csupán az idei főbb feladatok felsorolásánál olvasható a humánerőforrásra vonatkozó megjegyzés, miszerint „kiemelt figyelmet kell fordítani az állománymegtartó képesség növelésére, a toborzásra és az utánpótlás biztosítására, az állománnyal való foglalkozásra.”

A mellékletek között fellelhető egy kimutatás arról, milyen a személyi állomány életkor szerinti eloszlása. A diagram alapján az elmúlt év végén összesen 366 lánglovag szolgált Csongrád-Csanád megyében. Közülük mindössze 28-an voltak 30 év alattiak, 99-en voltak 30 és 39 év közöttiek, 59 fő volt ötven év feletti. A váltásos állomány átlagéletkora 42 év, míg a hivatali dolgozóknál ugyanez a mutató 45 év.

Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságCsongrád-Csanád Megyei Önkormányzattűzoltók