Orbánnak a rezsicsökkentés is eszébe jutott az orosz-ukrán háborúról

Magyarországnak ebből a háborús konfliktusból ki kell maradnia. Nem fogadjuk el a baloldal azon javaslatait sem, amelyek veszélyeztetik Magyarország energia- és gázellátását, ezzel pedig veszélybe sodornák a rezsicsökkentést – fejtette ki a miniszterelnök 13 órakor feltöltött videójában.

Orbán Viktor ismertette, Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítélik Oroszország katonai fellépését. Számukra a legfontosabb a magyar emberek biztonsága, ezért szó sem lehet arról, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsenek Ukrajnába, de humanitárius segítséget nyújtanak majd.

Elmondta, a katonai és kijelölt rendőri egységeink megkezdték a munkát az ukrán–magyar határ térségében. Arra kell számítanunk, hogy megnő a Magyarországra érkező, föltehetően menekültstátuszért folyamodó ukrán állampolgárok száma – az ő ellátásukra fölkészültek.

Beszélt arról is, csütörtök este EU-csúcs lesz, vésztanácskozást tartanak Brüsszelben. Szerinte az európai egység fenntartható lesz és közös lépésekre szánhatják el magukat.

Orbán ViktorOroszországrezsicsökkentésUkrajna