Orbán Viktor szerint túl messzire ment az ellenzék

Túl messzire megy a baloldal azzal, ahogyan közönségesen támadja a járványkezelést – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő szerint nem szabad úgy akarni a hatalmat, hogy közben az ország egésze ellen tesznek és nem szabadna lebeszélni az embereket arról, hogy az oltással ők is részt vegyenek a járvány elleni védekezésben.

A napokban lesz két éve hogy az operatív törzs létrejött, ahol komoly, felelősségteljes munka folyik, a szakemberek erejüket megfeszítve dolgoznak az emberéletek megmentéséért és ezért nem azt érdemlik, hogy ilyen durva támadásoknak legyenek kitéve – tette hozzá a miniszterelnök.

Beszélt arról is, van olyan oltóanyag, amelyik idővel lejár és ezeket a kidobás helyett inkább felajánlják a világ nehezebb sorsú országainak. Szerinte a baloldal még mindig rendszeresen támadja a vakcinákat, hiába felvették már többen közülük akár a sokat támadott keleti vakcinákat.

Az árstopról szólva kijelentette, normális esetben a kormánynak nem kell beavatkozni az élelmiszerárakba. De vannak rendkívüli helyzetek, amiben nem mondhatjuk azt, hogy a gazdasági szereplők megtudják oldani a helyzetet. A kormányfő szerint a világgazdaság belépett a magas inflációs korszakba, és ekkor a kormány nem várhatja a piaci szereplőktől az árak kiegyenlítését.

A családtámogatások kapcsán elmondta, van még munka, új elemeket is be kell építeni a családtámogatási rendszerbe, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha kapnak még négy évet.

Kossuth RádióOrbán Viktor