Orbán Viktor Szegedre jön pénteken, lezárják az egész belvárost

Itt lesz Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Pintér Sándor belügyminiszter is. A látogatásuk oka, hogy ötszáz határvadász tesz ünnepélyesen esküt a Móra Ferenc Múzeum előtt.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint forgalmi korlátozásokra kell számítani a belvárosban:

  • csütörtökön déltől péntek délután minimum három óráig teljesen lezárják a Huszár Mátyás rakpartot. Nemcsak járművekkel, gyalogosan sem lehet közlekedni a rakparton.
  • Pénteken a Belvárosi hidat reggel hattól legalább délután kettőig teljesen lezárják. Semmilyen jármű nem mehet át rajta, de gyalog sem lehet átsétálni a Tisza felett.
  • Pénteken ugyanebben az időpontban, azaz reggel hattól legalább délután kettőig teljesen lezárják a Dózsa utcát a Vár utcától az Arany János utcáig.
  • És lezárják pénteken már reggel öttől legalább délután háromig a Roosevelt teret és gyakorlatilag az egész Stefániát valamint a Deák Ferenc utcát. Erre a lezárt területre csak külön engedéllyel lehet majd belépni.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a szeged.hu-nak elmondta: péntek reggel, amikor elindulunk munkába, a gyerekek iskolába, elveszi a kormány Szeged egyik hídját teljes egészében átalakítva ezzel a belváros közlekedését. Az, hogy kerékpárral, de még gyalog sem lehet átmenni a Belvárosi hídon, felháborító. Ekkora zárás Szegeden sosem volt még. Már csütörtökön is nehéz lesz közlekedni, de elfogadhatatlan, hogy egy ilyen rendezvény miatt gyakorlatilag egész pénteken nem lehet majd megmozdulni Szegeden – fogalmazott Nagy Sándor.

eskütételhatárvadászKövér LászlóMóra Ferenc MúzeumNagy SándorOrbán ViktorPintér SándorSzeged