Orbán Viktor március 15-én: Brüsszel, baloldal, birodalom

Ismét Budapesten, a Nemzeti Múzeum kertjében mondott ünnepi beszédet a miniszterelnök.

Orbán Viktor azzal kezdte: 1848 tavaszán verset írtunk, 12 pontot szerkesztettünk, átsétáltunk Bécsről Budára, – ez volt az első békemenetünk, – kiszabadítottuk az első politikai foglyokat, színházba mentünk, elénekeltük a nemzeti dalt és estére győztünk. Szerinte a magyar forradalom nem romboló, hanem építő, a végén nem halál, hanem élet sarjad belőle.

Ugyanakkor a miniszterelnök szerint nem az a kérdés, hogy milyen világot hagyunk a gyerekeinkre, hanem hogy milyen gyerekeket hagyunk a világra. A márciusi ifjak tudták, hogy haza csak addig van, amíg van, aki szeresse. A haza az ugyanis állandó fenyegetettség árnyékában él.

– közölte Orbán. De meglátása szerint ,,mi magyarok jövünk valahonnan, és megyünk valahová.” A miniszterelnök így folytatta a Nyugat ekézését:

Ezt követően egy egészen furcsa történet következett: megy egy utazó, lát egy követ törő embert, megkérdi, hogy mit csinál. Nem látod?  Követ török, válaszolja az. Megy tovább, lát még egy másik embert is követ törni, azt is kérdi, mit csinál. Mire jön a válasz, hát nem látod, katedrálist építek.

– mondta a miniszterelnök. A 48-as hősök látták a katedrálist, látták a hazát, amely a hétköznapok felett áll. Bártan cselekedtek akkor is, amikor az életük forgott kockán vagy amikor esély sem volt a győzelemre – tette hozzá.

Orbán Viktor úgy látja, Európa ma nem csendes, egyre hangosabb: Európa népei ma Brüsszeltől féltik a szabadságukat, olyasmit akartak ránk kényszeríteni, amire nem áll rá a magyarok keze.

Be akarnak préselni egy háborúba, migránsokat akarnak betelepíteni és azt akarják, hogy átneveljék a gyerekeinket, de Magyarország szabad és szuverén ország, és az is marad!

Mi nem megyünk háborúba, nem engedjük át az országon a csapatokat, és nem adjuk oda a gyerekeinket – hangsúlyozta a miniszterelnök. Tovább folytatva kijelentette: Brüsszel, illetve az Európai Unió nem az első birodalom, amelyik szemet vetett Magyarországra.

Kifejtette, hogy Európa számos fővárosában rájöttek, mindenki azzal jár jól, ha békén hagy bennünket. A kiegyezéssel megmutattuk, ha megkapjuk a tiszteletet, mi is megadjuk, ami jár, és békés virágzó világot teremtünk. Egyedül Brüsszel nem érti meg ezt.

Ezért, ha meg akarjuk őrizni Magyarország szuverenitását, nincs más választásunk, el kell foglalnunk Brüsszelt.

1848-ban megálltunk Svehátnál, most nem tesszük, most Brüsszelig fogunk menetelni, és mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az Európai Unióban. Tapasztaltak és ütésállók vagyunk, hiszen ezeregyszáz éves állam vagyunk – tette hozzá Orbán.

Beszédének végén emlékeztetett, június 9-án választás lesz, nem bújhatunk el, dönteni kell, kiállunk a hazáért, vagy idegenek kenyerét esszük.

Brüsszelmárcius 15.megemlékezésNemzeti MúzeumOrbán Viktor