Orbán Viktor ismét a migrációról beszélt

Migránshadak dörömbölnek Európa minden ajtaján, a szárazföldi és a tengeri útvonalat lezáró ajtókon – fogalmazott a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel.

Tavaly az illegális határátlépési kísérletek száma a déli határon 10 ezer volt, ez idén  38 ezerre nő – jelentette ki. Elmondása szerint keményíteni szeretné a magyar álláspontot a migráció kérdésében. – A járvány miatt a migráció járvány idején különösen veszélyes, azt javasolnám, hogy két évig semmilyen migrációt ne engedjünk – közölte.

Ez a kérdés is szerepelni fog kérdésként a nemzeti konzultációban.

Orbán kifejtette: az ember megszületik valahova, és ha ott, ahova született, nem tud boldogulni, akkor felkerekedik és máshova vonul, esetleg bizonyos okokból menekülni kényszerül. A magyar álláspont az, hogy a bevándorlás támogatása helyett segítse mindenki boldogulását ott, ahova született. Hozzátette, természetesen előfordulhat olyan, hogy egy háború vagy egyéb válsághelyzet miatt ezeknek az embereknek el kell hagyniuk otthonukat, de ebben az esetben az átmeneti segítségnyújtásra kell törekedni.

Kossuth RádióMigrációmigránsOrbán Viktor