Orbán Viktor elárulta, miért nem lesz miniszterelnök-jelölti vita

,,Milyen vita? Nem lesz semmi. Azért, mert nem lesz

A parlamentben Tordai Bence, párbeszédes képviselő és Buda közös ellenzéki jelöltje odament Orbán Viktorhoz és megkérdezte, vállalja-e a miniszterelnök-jelölti vitát Márki-Zay Péterrel? Orbán rövid gondolkodás után visszakérdezett: ,,Milyen vitát?” Miután Tordai röviden elmondta, Orbán közölte, nem lesz semmi, nem lesz vita. Az ellenzéki politikus ezt követően rákérdezett: azért mert fél a vitától, vagy semmibe veszi az embereket? Erre a válasz: ,,Azért, mert nem lesz. Mert nem indították el a főnöküket. Ha elindították volna, az egyik másik helyzet lenne.”

Mint az ismert, Márki-Zay Péter jelölti vitára hívta Orbán Viktort. A felvetésre Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója válaszolt: ,,Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni.”

Magyarországon a 2006-os országgyűlési választások óta nem volt miniszterelnök-jelölti vita. Akkor Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc csapott össze, az elemzők szerint utóbbi jött ki jobban a vitából.

Márki-Zay PéterOrbán Viktorvita