Orbán Viktor: Brüsszel nem segít, az ellenzék gyengíti a védekezést

Szabad, sőt kell vitatkozni arról, hogy milyen a jó védekezés a koronavírus ellen, de ezt úgy kell tenni, hogy közben a védekezést ne gyengítsék. Magyarország védi egész Európát a migrációtól, de Brüsszel nem segíti a védekezést, sőt támadja Magyarországot – hangzott el a Kossuth rádióban pénteken. 

A kormányfő ismertette, a lélegeztetőgépen lévők száma csökken és a kórházi ellátást igénylők száma is lassabban nő, mint ahogyan az omikron variáns terjed. Elmondása szerint az oltás megszervezése mindenhol jól halad. Megismételte azt az állítást, miszerint ,, magyar baloldal programjának folyamatosan része az egészségügy magánosítása.” Szerinte ,,korábbi kenyéradó gazdáik okán” érdekeltek abban, hogy üzleti lehetőséget nyissanak a nemzetközi tőke előtt. (Valójában az ellenzék önálló egészségügyi minisztériumot hozna létre, megemelnék a szakdolgozók, ápolók bérét – a szerk.)

A miniszterelnök szerint a ,,védekezésről folytatott vita összeurópai jelenség, de a magyar baloldal azzal kilóg az európai gyakorlatból, hogy kamuvideókat gyártott.” Úgy látja, ahogy Magyarországon támadják a védekezést, az sértő az orvosokra és az ápolókra nézve, leértékeli a kórházakban zajló munkát. Szerinte az ellenzék nem tud különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között.

A rádióban beszélt arról is, Magyarország 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot ,,kivéreztették és tönkretették„. De nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította. Szerinte most jönnek azok, akik ,,2010-ig baloldali politikusokként csődbe vitték az országot.” Kiemelte: a mostani kormány visszaadja a 13. havi nyugdíjat, folyamatosan emeli a minimálbért és a különböző szakmacsoportok béreit, munkanélküliség helyett most már inkább munkaerőhiány van, az adókulcsok európai összevetésben is kifejezetten jók, a növekedés pedig nem mínusz 2-3 százalék, hanem plusz 7.

A migráció kapcsán közölte: az illegális határátlépések száma nő, mint fenyegetés és veszély velünk él majd a következő években is, ezért új erőket kell bevonni, minél több olyan fegyveres kell, akit kifejezetten a határvédelem céljából alkalmaznak. A határvédelem 2015 óta a magyaroknak mintegy 600 milliárd forintba került, de ezt a munkát Brüsszel nem támogatja, ,,sőt hátba lő bennünket„, támad, ahelyett, hogy segítene.  Kijelentette: Magyarország nem akar bevándorlóország lenni.

Kossuth RádióOrbán Viktor