Orbán Viktor: az uniós pénzek hitelek, Gyurcsány vezeti a baloldalt, csak az oltás a megoldás

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút péntek reggel.

Orbán elmondta, „a nemzeti konzultáció fontos gyakorlata lett a magyar politikának”, aki úgy gondolta, hogy két választás között el akarta mondani a véleményét az előttünk álló fontos dolgokról, az megtehette. Kifejtette, nem úgy folytatódik az emberek élete, ahogy a járvány előtt volt. Nehéz évtizedek előtt állunk. Migrációk és járványok korát fogjuk élni. Ezért is kell olyan dolgokról beszélnünk például, hogy kell-e vakcinagyár. Szerinte amikor Brüsszelben tárgyal, akkor nemcsak a saját véleményét mondom el, hanem az emberekét is.

Felhívta rá a figyelmet, a konzultáció után az egyik döntés már megszületett, így a rászorulók számára marad a hitelmoratórium. Orbán Viktor szerint lesz még néhány ilyen döntés, de erről hétfőn a parlamentben beszél majd.

Szó volt arról is, bizonyos kormányzati intézkedésekkel megcélozták az 5,5 százalékos növekedést, és eddig úgy tűnik ez sikerülni fog. Ha elérjük, akkor visszakapják a következő tizenharmadik nyugdíjat, elengedik a 25 év alattiak szja-t.

Orbán úgy véli, az újraépítési pénzek hitelek, de ezt most nem akarja Brüsszel ideadni, mert vitánk van az LMBTQ-kérdésekben.

Érintette a járványt is. Lesz negyedik hullám, az a kérdés, hogy mennyire lesz súlyos. Ezért is a kell fenntartani a gyors cselekvőképességet és a rendkívüli jogrend állapota marad az év végig. A karantén és a maszk nem oldja meg a problémát, csak az oltás – fűzte hozzá.

Természetesen beszélt Gyurcsány Ferencről is. Szerinte dermesztő, hogy 15 évvel az őszödi beszéd után még mindig ugyanaz az ember vezeti a baloldalt.

Kossuth RádióOrbán Viktor