Orbán Viktor adta át a makói fürdő új részlegét

Lázár János meglepetést ígért a héten kiküldött SMS-ekben, amelyekben a makói Hagymatikum gyógyfürdő új szárnyának átadására invitált. A meglepetés a miniszterelnök volt a vasárnap délelőtti ünnepségen, Orbán Viktor meglepő módon méltatta a város előző, szocialista polgármesterét, Buzás Pétert is.

Farkas Éva Erzsébet, Makó fideszes polgármestere arról beszélt, tíz év után teljessé vált a nagy mű, ahogy azt Makovecz Imre és építész kollégái megálmodták. A fürdőbővítés kapcsán kijelentette: ,,Hálával tartozunk Orbán Viktornak, amit kértünk, azt megkaptuk.

Orbán Viktor azt emelte ki, Makovecz Imre épületeit felismerjük, elég csak rájuk néznünk. Az ő művészete nem példa egy stílusra, hanem egy stílus maga. Egyetlen hasonló példát tud felhozni, ahol az építész egy jól elkülöníthető stílus: Gaudí.

Pillanatkép Lázár János videójából

A miniszterelnök elmondta, Buzás Péter, a város előző polgármestere akkor adott megbízásokat Makovecznek, akit akkoriban sehonnan nem keresték, Makó egy ritka kivétel volt. Orbán szerint amit ,,Makovecz Imre és Buzás Péter elültetett, azt a jobboldali városvezetés tovább gondozta és nevelte, a kormány pedig Lázár János közreműködésével öntözte.

Az új részleg a mai nap folyamán a Teleki László utca felőli új bejáraton megközelíthető gyalogoson és bárki szétnézhet.

Furcsa tánc Atlantiszban

Egy hónap ezelőtt Farkas Éva egy egészen zavarba ejtő videóval jelentkezett. Rendesen beágyazani nem tudtuk, mert azt írja a Facebook: ,,más tulajdonát képező tartalom szerepelhet benne”. Ide kattintva megnézhető és a felvételen azt láthatjuk, amint Makó polgármestere egy furcsa performansz keretében simogatja az atlantiszi világ szobrait. Ez az egyik új részleg, amelyet a mai napon adtak át.

Farkas ÉvafürdőHagymatikumLázár JánosMakóMakoveczOrbán Viktor