Orbán Balázs „paprikás hangulatban” nevezte „blődségnek” azt, hogy megszállópárti a magyar kormány

Ismét Donald Trump neve hangzott el békét hozó végső megoldásként. A miniszterelnök politikai igazgatóját némileg bosszús hangulatba hozta a feltételezés, hogy a magyar kormány a megszálló oroszok pártját fogná.

„Ilyen blődségeket hallva kellően paprikás hangulatban érkeztünk Prágába a Globsec konferenciára” – reagált Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Ursula von der Leyen pénteki beszédére, amelyben az 1956-os magyar forradalommal példálozott, amikor arról beszélt, hogy nem lehet a megtámadott felet hibáztatni egy háborúban.

Az Európai Bizottság elnöke a prágai GLOBSEC biztonságpolitikai konferencián bár nem mondta ki Orbán Viktor nevét, de a sorok között egyértelműen a magyar miniszterelnöknek címezte szavait. Azt mondta, vannak politikusok az EU-ban, akik az ukrajnai háborúért nem a támadó, hanem a megtámadott oldalt hibáztatják.

Orbán Balázs szerint senki sem okolja az ukránokat az orosz megszállás miatt, viszont „minden józan gondolkodású ember okolja a nyugati háborúpárti elitet az elhibázott, felelőtlen, veszélyes és Európát hanyatlásba taszító politikáért”.

Orbán azt írta, ők csak azért mentek Prágába, hogy a békéről beszéljenek, illetve arról, hogyan lesz béke Európában, ha Donald Trump megnyeri az amerikai elnökválasztást. Viszont ehhez ki kell várniuk, amíg „Európa háborúpárti elitje nem leszáll, hanem leesik a magas lóról”.

békeDonald TrumpOrbán BalázsOroszországprágaUkrajnaUrsula von der Leyen