Orbán Balázs: Lázár feladata, hogy források jussanak a családokhoz

A jelenlegi helyzetben fontos, hogy politikai és nemzeti egységkormány alakuljon, ennek következménye Lázár János és Navracsics Tibor visszatérése a kabinetbe – mondta a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Orbán Balázs szerint mindkét miniszter olyan területekért felel, amelyeken keresztül forrásokat kell juttatni a magyar családoknak, ez utak, vasutak, iskolák, kórházak és egyéb közintézmények építését jelenti, amit folytatni kell, mivel gazdasági erő elérése csak ezekből lehetséges.

A kormányfő politikai igazgatója beszélt arról is, Orbán Viktor miniszterelnök beiktatási beszédében vállalta, hogy megvédi az elmúlt 12 évben elért eredményeket, köztük a családtámogatási rendszert, a nyugdíjakat, a teljes foglalkoztatást és a rezsicsökkentést.

Szerinte az inflációt meg kell próbálni letörni, nem fizethetik meg az emberek a háborús konfliktus árát. Kiemelte, a következő kormányban kiemelt prioritás lesz a hadseregfejlesztés. Úgy tudja, Európában nem egyedi, hogy a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a Miniszterelnöki Kabinetirodához kerülnek.

kormányLázár JánosOrbán Balázs